İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara çevre bilinci aşılamak için Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ve ilçe belediyeleri işbirliğinde düzenlediği ‘Atık Pil Kampanyası’ renkli törenle başladı. Törene İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Yali Yardımcısı Hüseyin Demirciler, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan ile İZELMAN Anaokulu ve Cahide Ahmet Dalyanoğlu Ortaokulu öğrencileri katıldı. Çocuklara kampanyaya gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eden Aydoğan, “ Çevre bilincini ömür boyu sürdürürseniz ve sizden sonra gelen kardeşlerinize aşılarsanız sağlıklı çevreye ulaşabiliriz” dedi.

Çocukların birbirinden ilginç kostümleriyle renk kattığı törende Soljenistin Rus ve Dil Kültür Derneği öğrencilerinin sunduğu dans gösterisi büyük beğeni topladı. Tören sonunda çocuklar, topladıkları pilleri tarttıktan sonra kumbaraya attı. 7 Haziran’a kadar devam edecek kampanyaya katılmak isteyen çevre dostları, yıl boyunca topladıkları kullanılmış pilleri Belediye’nin giriş kapısına kurulan stanttaki kumbaralara atabilecek. 7 kategoride yapılacak kampanyada dereceye girenler, cep telefonu, notebook, tablet pc, bisiklet, fotoğraf makinası gibi birbirinden güzel hediyeler kazanacak.

Çevre bilinciyle Türkiye’nin en önde gelen kentlerinden biri olan İzmir’de ‘Atık Pil Kampanyası’ her yıl yeni bir rekor kırıyor. Her yaştan İzmirlinin katıldığı kampanya çerçevesinde, 2007 yılında 8 ton, 2008 yılında 8.6 ton, 2009 yılında 13.4 ton, 2010 yılında 21.1 ton, 2011 yılında 25 ton, 2012 yılında 27.6 ton, 2013 yılında ise 29.1 ton atık pil toplanmıştı. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla düzenlenen örnek kampanyanın bu yıl da büyük ilgi görmesi bekleniyor. Toplanan atık piller, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından belirlenen lisanslı bertaraf tesislerinde bertaraf edilecek.

ÖDÜL TÖRENİ 10 HAZİRAN'DA

Atık Pil Kampanyası, yetişkinler, gençler, çocuklar, okullar, kurumlar ve sivil toplum kuruluşları, anaokulları ile muhtarlıklar olmak üzere toplam 7 kategoride düzenleniyor. Her kategoride dereceye girenler, cep telefonu, notebook, tablet pc, bisiklet, fotoğraf makinası, dijital fotoğraf çerçevesi, e-kitap okuyucu, yazıcı, satranç eğitim panosu ve satranç takımı, dokunmatik akıllı tahta, çay/kahve makinası gibi teşvik ödüllerine sahip olacak. Ödül töreni, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda 10 Haziran 2014 saat 18.00’de gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilişim