TEMA'dan Çağrı: Doğal Afetlere Dirençli Kentler İstiyoruz! TEMA'dan Çağrı: Doğal Afetlere Dirençli Kentler İstiyoruz!
 Alt yapıya verdiği önemle Türk futbolunda adeta devrim yaratan Altınordu’nun projelendirdiği “U12 İzmir Cup”, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 3-4-5 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. “Dünya, İzmir’de buluşuyor” sloganıyla düzenlenen uluslararası turnuvaya Altınordu’nun Selçuk-Efes’teki FIFA sertifikalı modern tesisleri ev sahipliği yapacak. 12 yaş kategorisinde dünyanın en önemli kulüplerinin mücadele edeceği İzmir Cup’ta her kıtadan en az bir ekip yer alacak. 
Dünya devleri geliyor
Altay, Karşıyaka, Göztepe, Bucaspor, İzmirspor ve İzmir Büyükşehir Belediyespor’un yanı sıra Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor ve Kasımpaşa’nın da davet edileceği U12 Cup’ta toplam 35 yabancı ekip boy gösterecek. İtalya’dan Juventus, İngiltere’den Liverpool, Hollanda’dan Ajax, Vitesse ve Twente, İspanya’dan Athletic Bilbao, Almanya’dan Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach, 1860 Münih, Portekiz’den Porto gibi dünyaca ünlü takımların maçları nefesleri kesecek. Turnuvaya 22 yabancı ekibin gelmesi kesinlik kazanırken, kalan 13 takımla da görüşmeler devam ediyor.

Çocuklarımız dünya vitrinine çıkacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Avrupa’da uzun yıllardır düzenlenen küçük yaş futbol turnuvalarının çok önemli bir misyonu üstlendiğini vurgulayarak, “Çocuklarımızın sportif ve kültürel gelişimlerini artırıp sosyalleşmelerinin sağlanması açısından bizler de U12 İzmir Cup’a çok önemli bir proje gözüyle bakıyoruz. Altyapılarda spor yapan çocuklarımız, bir yandan sadece Avrupa’nın değil dünyanın en önemli takımları karşısında güçlerini sınama fırsatı elde ederlerken, bir yandan da uluslararası maç tecrübelerini yükseltecekler. 48 takımla başladığımız bu organizasyonu geliştirmek, katılımcı sayısını artırmak ve U12 İzmir Cup’ı, Avrupa’nın sayılı organizasyonları arasına sokmak istiyoruz” dedi.

“Helsinki Cup’a 1000 takım katılıyor”
Altınordu Futbol Sosyal Girişimi Başkanı Seyit Mehmet Özkan ise U12 Cup’ı Altınordu olarak 2013 ve 2014 yıllarında toplam 20 takımın katılımıyla yaptıklarını vurgulayarak şöyle konuştu:
“Küçük yaş turnuvaları, kente sportif bir kimlik kazandırılması ve bu kimliğin geliştirilmesi açısından gerçekten çok değerli. Toplumsal hizmetin en temizi, çocuklar için yapılanlardır. Helsinki-Finlandiya’da her yıl düzenlenen Helsinki Cup’a 1000’in üzerinde takım katılıyor. Her ekip aileleriyle birlikte yaklaşık 30 kişiden oluşuyor. Yani 3-4 günde 30 bin turist ağırlayan dev bir organizasyonun sahibi oluyorsunuz. Doğduğumuz topraklara ve bu toprakların çocuklarına değer katmak için geliştirdiğimiz projemizi kabul eden İzmir Büyükşehir Belediyesi ile önemli bir yola çıktık ve 48 takımla işe başladık. Altınordu olarak çocukların, ailelerin, annelerin spor yapmasına, şampiyonluklardan çok daha fazla önem veriyoruz. Futbol ancak ve ancak böyle gelişir. Bir milyon nüfuslu Bilbao’dan Şampiyonlar Ligi takımı çıkıyorsa, İzmir’den de işte bu turnuvalar sayesinde gerçek profesyonel futbolcular yetişecek.” 

Hangi kıtadan, kimler katılıyor?
Nisan ayında gerçekleştirilecek turnuvaya ilk etapta katılım onayı veren kulüpler şunlar:
AVRUPA: Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach, 1860 Münih, Hoffenheim, Augsburg (Almanya), Athletic Bilbao (İspanya), Juventus (İtalya), Liverpool (İngiltere), Ajax, Twente, Vitesse (Hollanda), Porto (Portekiz), Brondby, Nordsjaelland, Mdytjland (Danimarka), Hagi FA (Romanya)
AMERİKA: Sao Paolo (Brezilya), FC Dallas (ABD)
ASYA: Twins, FC Tokyo (Japonya)
AVUSTRALYA: Amity FC (Avustralya)
AFRİKA: Angola FA (Angola

Editör: TE Bilişim