Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
İzmir Kaya Termal & Convention Hotel’de düzenlenen Dünya Sağlık ve 3. Yaş Kongresi’ne 58 ülkeden sağlık turizmi sektör yöneticileri katıldı. Kongrenin açılış töreninde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Aşkın Asan, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Bediha Türkyılmaz, AK Parti İzmir Milletvekilleri Rifat Sait, Nesrin Ulema, Musa Çam, Nurettin Demir, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, İzmir Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün ve ilin önde gelen diğer yöneticileri de hazır bulundu.
Sağlık Bakanlığı ve İzmir Sağlık Turizmi Derneği işbirliğinde, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin bilimsel kurul başkanlığını yaptığı kongrenin açılış töreninde konuşan Sağlık bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Türkiye’nin son 10 yıl içinde sağlık turizmi açısından önemli yerlere geldiğini söyledi. Sağlık turizmi dendiğinde Türkiye’nin akla geldiğini dile getiren Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas, geçmişte tedavi için yurtdışına gidildiğini şu anda ise bu amaçla Türkiye’ye gelindiğini ifade etti.
Kongreye 35 ülkeden katılımın olmasının önemini vurgulayan Bakan Yardımcısı Kafkas, Türkiye’nin halkının sağlık memnuniyet oranını yüzde 78-80 arasında sürdüren nadir ülkelerden biri olduğunu söyledi. Gelişmiş ülkelerin bu oranları fert başına 4 bin-4 bin 500 dolar harcayarak başardığına dikkat çeken Kafkas, “Türkiye sağlıktaki bu memnuniyet oranlarını fert başına sadece 975 dolar harcayarak başarıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra en çok akredite edilmiş hastaneye sahip ülke de Türkiye’dir. Bu başarılarla Dünya Sağlık Örgütü tarafından rol model ülke olarak gösteriliyoruz. Dünya ülkeleri bu kadar az doktorla ve az parayla bu işleri nasıl başarıyoruz diye bizi takip ediyor” dedi.
İzmir’in potansiyeli olduğu halde hak ettiği yere gelemediğini ifade eden Kafkas, İzmir’in kültürü, denizi, doğası, ormanı kaplıcası ve insan kalitesi ile bir marka şehir olduğunu ifade eden Kafkas, şöyle devam etti: “Yüreği acıyan birisi olarak söylüyorum ki İzmir’in bir potansiyeli var. İzmir’in marka kent olması noktasında Sağlık Bakanlığı olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 10 yılda 800 milyar liralık yatırım yaptık. Önümüzdeki üç yıl içerisinde bu yatırımlar 2 katrilyona çıkacak. Yakında özellikle kamu-özel ortaklığı ile yasal boşlukları da düzenledikten sonra İzmir’de Kuzey ve Güney olmak üzere iki sağlık kampüsü tamamlanacak. Böylece İzmir’in sağlık alanındaki önemli bir altyapı sorunu da ortadan kalkacak. Artık İzmir önemli bir kültür, turizm ve sağlık merkezi olacak.”
Kongre sonrasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, İzmir İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Bediha Türkyılmaz, İzmir Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün, hasta Hüseyin Çetikaya’yı evinde ziyaret etti.

Editör: TE Bilişim