Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü’nü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Kategorisi’nde "Method Research Company" kazandı. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, bu ödülle Türkiye genelinde oda ve borsalara örnek olduklarını söyledi.

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ile TÜSİAD tarafından İstanbul Kongre Merkezi’nde ‘Mükemmelliği Yaşamak’ temasıyla gerçekleştirilen 23. Kalite Kongresi finaline EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Meclis Başkanı Salih Esen, yönetim kurulu üyeleri ve personelden oluşan 50 kişilik bir ekiple katılan EBSO ekibi sonucu büyük bir sevinç yaşadı.

Türkiye Mükemmellik Ödülü töreninde konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Üyelerine Avrupa’daki odalarla aynı kalite ve standartlarda hizmet veren Odamız, bunu Türkiye Mükemmellik Ödülü ile de taçlandırdı.

Bu ödül, Türkiye’deki oda ve borsalara örnek, İzmir, Ege ve ülkemize armağan olsun” dedi. Ödülü Kal Der Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan ve Ödül Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Durman’dan EBSO Meclis Başkanı Salih Esen ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile personelin de marşlar ve alkışlarla eşlik ettiği çoşkulu bir ortamda alan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “KalDer’in kalite ödülleri sürecinde önce İzmir’de 9 yıl aradan sonra Ege Bölgesi Mükemmellik Ödülü’nün sahibi olduk, 12 yıldır İzmirli kuruluşların alamadığı Türkiye Mükemmellik Ödülü’nü sivil toplum kategorisinde İzmir’e getirdik. Bu ödülü kazanmaktan, İzmir’e ve camiamıza yaşattığımız sevinçten büyük gurur duyuyoruz. Bu başarıda büyük payı olan bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Katkılarından dolayı KalDer’e, ödül sürecindeki değerlendiricilere ve jüriye teşekkür ediyorum. EBSO ailesi olarak ülke kalkınmasında ne derece önemli bir sorumluluk taşıdığımızın farkındayız. Ege Bölgesi Mükemmellik Ödülü ilk adımdı, Türkiye Mükemmellik Ödülü daha büyük adım. Türkiye Mükemmellik Ödülü’nün bizim için anlamı ve kapsamı çok daha fazla. 365 Oda ve Borsa’nın farkındalığı demek, 1 milyonu aşan sayısı ile sanayi ve ticaret kesimine yansıyacak bir domino etkisi yaratmak demektir” dedi.

HEDEF DAİMA İLERİ
Kuruluşundan bu yana hep daha iyiye ulaşmayı hedefleyen EBSO, sürekli iyileştirme ve geliştirme çalışmaları yürüterek yıllar içerisinde pekçoğu ilkleri oluşturan yönetim sistem standartları, TOBB Oda/Borsa Akreditasyonu, süreç yönetimi ve stratejik yönetim yaklaşımlarını uygulamaya aldı.

EBSO, 1995 yılında TSE-ISO 9001 belgesini alan ilk oda olarak Türkiye’ye adını yazdırırken, TOBB bünyesinde de A kategorisinde akredite olan ilk odalar arasında yer aldı.

2010 yılından bu yana EFQM Mükemmellik Modeli’ni bir özdeğerlendirme aracı olarak kullanan, KalDer Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesini 2011 yılında imzalayan EBSO, 2012’de Ege Bölgesi Kalite Başarı Ödülü’nü, 2014’te de Ege Bölgesi Mükemmellik Ödülü’nü aldı.
Editör: TE Bilişim