Dokuz Eylül Üniversitesi( DEÜ) Efes Meslek Yüksekokulu ilk mezunlarını verdi. Okulun Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nde öğrenim gören 14 öğrenci mezuniyet sevincini Efes Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi’nde düzenlenen törenle yaşadı.


Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Recep Yiğit,  AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Bilal Doğan, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Efes Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Hamdi Deliormanlı, Müdür Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Devrim Ertürk, İrfan Yıldız, Efes Meslek Yüksekokulu Kurucu Müdürü Prof. Dr. Murat Hatipoğlu, THK Müdürü Kürşad Atılgan, Selçuk Yükseköğrenimi Destekleme Derneği Başkanı Remzi Çelikel ve dernek üyeleri, meslek yüksekokulu müdürleri, Selçuk Kent Konseyi Yönetim Kurulu, Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Fahrettin Eren ve dernek üyeleri, meclis üyeleri ve öğrenci velileri katıldı.


Bu okul emek ve inancın eseridir
Efes Meslek Yüksekokulu’nun ilk mezuniyet töreninin ilk konuşmasını ilk yüksekokul birincisi Murat Kılınçay tarafından yapıldı. Kılınçay; “Efes Meslek Yüksekokulu bir emeğin, inancın ve özenin eseridir. Özellikle bu okulu ilçemize kazandıran değerli büyüklerime ve okulumuzun yönetici ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Bizim başarılarımız ülkemizin başarısı olacaktır” dedi.


Onlar yeni meslektaşlarımız
Efes Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Hamdi Deliormanlı mezuniyet töreninde yaptığı konuşmasına “Bugün burada bulunmamızın temel nedeni Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı’nı başarıyla tamamlayan mezunlarımızım sevinç ve heyecanına ortak olmaktır. Bugün onları öğrencilerimiz olarak son bir kez kucaklayıp meslektaşlarınız olarak sevgi ile uğurluyoruz. Bu bizim için büyük bir zevk, sevinç ve gurur kaynağıdır” diyerek başladı.
Üniversitelerin sahipleri mezunlarıdır.


Konuşmasında mezun öğrencilere seslenen Deliormanlı; “Sevgili mezunlarımız sizler bu okuldan mezun olurken; bizlere veda etmiş olmayacaksınız. Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu her zaman size yol gösterici olacaktır. Burada öğrendiklerinizi ve yaşadıklarınızı bundan sonraki hayatınızda kullanacaksınız. Unutmayın ki; bir üniversitenin gerçek sahibi mezunlarıdır. Çalışma hayatınızda göstereceğiniz her yeni başarı bu kurumu daha da yükseltecek; bizleri memnun edecektir” dedi. Konuşmasında Efes Meslek Yüksekokulu’na emek veren herkese ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya da Selçuk halkı adına verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Selçuk’a değer kattı
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Efes Meslek Yüksekokulu’nun ilk mezunlarını verdiği törende yaptığı konuşmada yüksekokulun varlığının Selçuk’un misyonu açısından büyük öneme sahip olduğunun belirtti. Selçuk için Efes Meslek Yüksekokulu’nun açılışının çok önemli bir ilk olduğunu belirten Başkan Bakıcı; “Daha önce yüksekokulumuzu açarak bir ilki yaşadık. Bugün de yüksekokulumuzdan ilk mezunlarımızı vererek yine bir ilk ve büyük bir  mutluluğu yaşıyoruz. Bugün ilçemiz açısından, ilçe halkımız açısından da çok değerli bir gün. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Efes Meslek Yüksekokulu Selçukumuz’a çok yakıştı. Biz her zaman Selçuk’un bir eğitim, bir bilim, bir kültür sanat kenti olmasını istiyoruz. İşte bu düşünceyi hayata geçirecek adımların önemli bir tanesini burada yaşıyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağlı Efes Meslek Yüksekokulu Selçuk’a çok büyük bir değer katmıştır” dedi.


Efes Meslek Yüksekokulu bünyesinde mevcut bulunan Sivil Hava Ulaştırma ve Turizm ve Otel İşletmeciliği programlarına ek olarak önümüzdeki yıllarda üç programın daha öğrenci kabul edeceğini belirten Başkan Bakıcı; “Senatomuzun kararı ile üç program daha önümüzdeki yıl meslek yüksekokulumuz bünyesinde açılacaktır. Bu üç bölüm Selçuk’a ve Efes Meslek Yüksekokulu’na büyük bir ivme kazandıracaktır” dedi. Okullaşmanın da önemine değinen Başkan Bakıcı konuşmasını Efes Meslek Yüksekokulu’nu tercih eden öğrencilere teşekkür ederek bitirdi. 


Vicdanınıza güvenin
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ise yaptığı konuşmada mezun öğrenciler kadar Efes Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve ailelerinin de büyük bir gurur yaşadığını belirterek; “Yükseköğrenimi tamamlayarak hayatınızın önemli bir aşamasını daha geride bıraktınız. Sizler şimdi zorlu ve yoğun geçen iki yılın ardından verdiğiniz emek ve gösterdiğiniz çabaların karşılığını diplomalarınızı alarak yaşayacaksınız. Sizleri yürekten kutluyorum. Tabiki bu başarıda sizlere inanan ve güvenen ailelerinizi, hocalarınızın rolü çok büyük. Diploma sadece mesleki yeterliliği gösteren bir belgedir. Bu kişinin dünyasına zenginlik katar. Ancak bu belgeyi alırken arkanızda sizlere gönlünü açan, sizleri karşılıksız seven insanlar vardır. İşte onlar sizin en büyük değeriniz ve kazancınızdır. Onlara içtenlikle teşekkür etmek bana göre bir erdemdir. Vefa ve minnet duymayan bir gönül aldığı diploma ile insanlık olarak asla mezun olamaz. Erdem kendisine dokunmayı bilen gönülden gelir. Buna sahip kişi dünyanın en güçlü, en mutlu kişisidir. Bunu lütfen unutmayın” dedi.

TEMA'dan Çağrı: Doğal Afetlere Dirençli Kentler İstiyoruz! TEMA'dan Çağrı: Doğal Afetlere Dirençli Kentler İstiyoruz!


Konuşmasında geleceğe adım atan öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Prof. Dr. Erdal Çelik;   “Yanlış yapmaktan korkmayın ama her zaman vicdanınıza güvenin. Özüyle, sözüyle güvenilir, manevi doygunluğa sahip bir insan olmaya çalışın. Türkiye’nin en prestijli kurumlarından biri olan üniversitemize duyduğunuz aidiyet duygusunun gelecekte sizlerin birey olarak ayakta kalmasını sağlayacak en değerli referanslardan biri olacaktır. Biz size çok değer veriyor, sizleri çok seviyoruz” dedi.

İlk mezuniyetin birincisi Murat Kılınçay
Yapılan konuşmaların ardından yüksekokuldan ilk üçe girerek mezun olan Murat Kılınçay, Hilalnur Dalcı ve Şeymanur Koral’a plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi. Okul birincisi Murat Kılınçay yüksekokul kütüğüne isminin bulunduğu bir plaket çaktı. Okuldan mezun olan öğrenciler kadar ailelerinin de heyecan ve sevinç yaşadığı mezuniyet töreni okulu bitiren 14 öğrenciye mezuniyet belgelerinin verilmesi ile devam etti. Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi’nin törendeki gösterisi de büyük beğeni topladı.


Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu’nun ilk mezunlarını verdiği tören 14 öğrencinin coşku ve sevinç içerisinde keplerini fırlatmasıyla son buldu.

Editör: TE Bilişim