Selçuk Belediye Tiyatrosu, 8- 11 Ekim tarihleri arasında Efes Tiyatro Festivali düzenliyor. Festivalde yer almak isteyen tiyatro grupları ve tiyatro oyuncuları için son başvuru tarihi 3 Ağustos. Başvurular Selçuk Belediyesi’nin kurumsal sayfasından yapılacak.

Selçuk Belediye Tiyatrosu kurulduğu günden bu yana Selçuklular’ı tiyatro ile buluşturmaya, tiyatro sanatını sevdirmeye devam ediyor. Genel yönetmenliğini Erol Namdar’ın yaptığı Selçuk Belediye Tiyatrosu Selçuk’a bir tiyatro festivali kazandırmak için yola çıktı. 8- 11 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Efes Tiyatro Festivali için profesyonel ve amatör tiyatro gruplarının yanı sıra bireysel başvurularda kabul edilecek. Festival süresince sahnelenecek oyunlar Türk ve Dünya Edebiyatı’nın ünlü yazarlarına ait olacak. http://www.selcuk.bel.tr/Files/dosyalar/tiyatro_festivali/basvuru_ve_sartname.pdf adresinden doldurulan başvuru formları [email protected] adresine gönderilecek.

Festivalde Hasan Öztürk’e saygı

Efes Tiyatro Festivali’nin açılış oyunu olan Troyalı Kadınlar adlı oyun Selçuk Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenecek. Efes Tiyatro Festivali’nde ayrıca ünlü ve usta tiyatrocular oyunculuk ve yazarlık üzerine söyleşilerde Selçuklular ile buluşacak. Festival süresince Selçuk Efes Kent Belleği, Tiyatro Medresesi, Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu, Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi ve Selçuk’ta yer alan üniversiteler kullanılacak. Efes Tiyatro Festivali süresince bir de festivale özel bir sanat sokağı oluşturulacak.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek festival kapsamında ayrıca Selçuklu duayen tiyatrocu Hasan Öztürk adına da onur ödülleri verilecek. Efes Tiyatro Festivali kapsamında ayrıca festivale özel oluşturulacak sanat sokağında Selçuklu ressamlar, müzisyenler, fotoğraf sanatçıları, yazar ve şairler Selçuklularla buluşacak.

Efes Tiyatro Festivali’nin Selçuk Belediye Tiyatrosu’nun bir hayali olduğunu ve düzenlenmesi için uzun süredir çalışmalar yürütüldüğünü belirten Selçuk Belediye Tiyatrosu Genel Yönetmeni Erol Namdar; “ Uzun süredir bir tiyatro festivali hazırlığı içerisindeydik. Selçuk’un adını bir tiyatro festivali ile duyurmak istiyoruz. Bu amaçla ilçemiz içi ve dışından birçok tiyatro ekibini ve tiyatrocu arkadaşımızı ilçemize davet ediyoruz. Profesyonel ya da amatör tiyatrocular Selçuk’ta buluşacak. Bunun yanı sıra Selçuk Belediye Tiyatrosu olarak biz de oyunlarımızı sergileyeceğiz. Efes Antik Tiyatro’da oyun sahnelemek gibi bir hayalimiz var. Bunu da gerçekleştirmek istiyoruz. Tiyatromuz kurulduğu günden bugüne kadar bizlere destek veren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya, belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Özgül Karaalioğlu Yavuz ve çalışma arkadaşlarına, tiyatro festivalimizin gerçekleşmesi sürecinde bize destek veren Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği’ne teşekkür ederim” dedi.

Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık
Editör: TE Bilişim