Türk Kızılay İzmir İl Merkezi Günlük 2000 Kişiye İftar Veriyor. Türk Kızılay İzmir İl Merkezi Günlük 2000 Kişiye İftar Veriyor.
Türkiye’de üniversite bünyesinde kurulan ilk haber ajansı Ege Ajans 28’nci yaşına girdi. 2013 yılında Ege Üniversitesi ile ilgili haberlerin yayınlandığı gazetelerin toplam tirajı 1 milyar 735 milyon 447 bin 371e ulaştı. Ajansın kurucusu Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, bu rakamın bir rekor olduğunu, her haberin genç gazeteci adaylarının deneyimini arttırıp, bilgilerini pekiştirdiğini söyledi.
“BARDAĞIN HEP DOLU TARAFINI GÖRDÜK”
Ege Ajans Sorumlu Haber Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, haberin doğasında olumsuzluk bulunduğunu belirterek, “Bir bardağın yarısına kadar doluysa, bu tablo ‘bardağın yarısı dolu’ olarak da ‘Bardağın yarısı boş’ olarak da ifade edilebilir. Çoğunlukla ikinci ifade tercih edilir. Ancak, olumlu ifadeler, olumlu gelişmeler nakledildiğinde, bu anlayış güzellikleri cesaretlendirir ve güzelliklerin gelişmesini, yayılmasını sağlar. Biz 27 yıl boyunca bardağın hep dolu tarafını görüp iyinin, doğrunun, güzelin yanında olmak istedik. Eleştirilerimiz hep olumlu gelişmeleri sağlamak içindi. İspatlayamayacağımız hiçbir haberi servise koymadık. Olabildiğince objektif olmaya, doğruları dillendirmeye çaba gösterdik. Haberin doğasında olumsuzluklar vardır. Ancak olumlu gelişmeler de haber olur ve güzelliklerin yaygınlaşmasını sağlar” diye konuştu.
2 BİNE YAKIN GAZETECİ YETİŞTİ
Ege Üniversitesi’nin haberlerini sağlıklı bir şekilde kamuoyuna aktarmak amacıyla kurulan Ege Ajans, 2 bine yakın gazeteci yetiştirerek gazetecilerin Türkiye’nin dört bir yanında özellikle kendi gazetelerini yayınlayarak Türk Basınına ve ülkeye hizmet etmesini sağladı. Ülke çapında ses getiren kampanyalar ve araştırmalara da imza atan Ege Ajans, hiçbir medya kuruluşunun rakibi değil. Gazete, radyo, televizyon, dergi ve internet sitelerinin desteğiyle gelişen Ege Ajans, diğer üniversitelere de örnek olarak, akademik ajansların yaygınlaşmasına katkı sağlıyor.
HABER KAYNAĞI
Her gün 200’ün üzerinde kitle iletişim aracına haber servisi yapan Ege Ajans, üniversite içinde internet sitesi Ege Burada, Ege’den Dergisi, Kalem Gazetesi, Radyo Kampüs Ege ve Ege Üniversitesi Televizyonu’na da haber kaynağı oluşturuyor. Sadece üniversite haberleri değil, kent haberleri, ekonomi, magazin, kültür-sanat, çevre, polis-adliye haberleri de üreten Ege Ajans, güncel gelişmelere bağlı olarak araştırma ve röportajlar da hazırlayarak medyaya servis yapıyor.
Editör: TE Bilişim