TEMA'dan Çağrı: Doğal Afetlere Dirençli Kentler İstiyoruz! TEMA'dan Çağrı: Doğal Afetlere Dirençli Kentler İstiyoruz!
Tire’ye özgü ceviz ve kestaneler, Tire Belediyesi’nin açmış olduğu pazarda satışa sunuluyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen alıcılar, bu pazarda üretici ile buluşuyor. Özellikle Nevşehir ve Bursa başta olmak üzere İstanbul, Ankara, Aydın, Afyon gibi bir çok ilden gelen alıcılar, pazarda direk üretici ile buluşarak alışveriş yapıyor.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tire Belediyesi Zabıta Müdürü Tarık Bolpaça, "Tire dağlarında yetiştirilen kestaneler, besin ve ürün kalitesi nedeniyle özellikle Bursa’daki kestane şekeri imalatçıları tarafından yoğun olarak tercih edilmektedir. Tire’de sadece Cambazlı Köyü’nden elde edilen yıllık kestane miktarı 250 tonu bulmaktadır.

Serin ve sulak yerlerde yetişen ceviz ise Tire dağlarında oldukça kaliteli ve bol olarak yetişmektedir. Tire Belediyesi olarak kurduğumuz ceviz ve kestane pazarı sayesinde üretici ve alıcıyı buradabuluşturarak, Tireli ceviz ve kestane üreticisinin ürünlerinin burada tüm yurda satılması imkanını sağlıyoruz. Bu sayede üretici hiç pazar payı endişesi taşımadan ürettiği ürününü kolaylıkla burada satabilme imkanı buluyor" dedi.

Her hafta Pazartesi günü kurulan ceviz ve kestane pazarına sık sık geldiğini söyleyen İstanbullu tüccar Hikmet Aydın ise, "Bölgede kurulan, gördüğümüz en büyük pazar. Kestane ve cevizleri ise çok kaliteli. Gönül rahatlığı ile burada alışverişimizi yaparak, Tire’nin kestane ve cevizini İstanbul bölgesinde pazarlıyoruz. Hemen hemen her hafta bu pazara gelmeye çalışıyoruz.Bizlere böylesine güzel bir imkan sunan Belediye yetkililerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. 
Editör: TE Bilişim