Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi. Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi.
EGİKAD-KOSGEB birliği ile İzmir'de 30 kadın daha kendi işlerinin patronu olacaklar.

İzmir'de başta belediyeler olmak üzere birçok kurum KOSGEB ile yaptığı iş birliği ile işsizleri iş sahibi yapmayı amaçlarken, EGİKAD'da kendi işini kurmak isteyen kadınların hayallerini gerçekleştiriyor. Prof Dr. Özcan Güven tarafından Dernekler İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda Mart ayı içinde verilen uygulamalı girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayan 30 kadın sertifikalarını aldıktan sonra kendi işlerinin patronu olacak.

Çok farklı sektörlerde iş yerlerini açacak olan kadınlar, kendileri ile birlikte yanlarında çalıştıracakları kişilerle işsizlik sorununun çözümüne de katkı sağlarken, ülkelerine de vergi geliri kazandıracaklar. Yeni dönemin ilk projesi olan KOSGEB İşbirliği ile yaptıkları 72 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimini başarı ile tamamladıklarını dile getiren EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, 30 kadının daha kendi işyerleri kurarak, ekonomik özgürlüğüne kavuşacağını söyledi.
Türkiye'de işsizliğin en önemli sorun olduğunu bildiklerini, bunun yanında kadın istihdamınında çok yetersiz olduğunu gördükleri için bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Elmasoğlu, “Türkiye'de kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 25'ler seviyesinde. Son yıllarda bu rakamlar ne yazık ki geriliyor. İzmir'de de özellikle genç işsizlik oranı yüksek. Biz iş kadınları derneği olarak kadınların kendi işlerini kurması için bu projeyi gerçekleştirdik. Dernekler İl Müdürlüğü bize Konferans salonunu açtı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Türkiye'de kendi alanında çok değerli bir akademisyen olan Prof. Dr. Özcan Güven'de 30 kadına atölye çalışması adı altında 6 modül halinde uygulamalı girişimcilik eğitimi verdi. Biz Özcan Hocamızada çok teşekkür ediyoruz. Grişimcilik eğitimini alan kadınlarımız umarım kısa sürede kendi işlerini kurarak, ekonomiye katılırlar ve ülkemize katkı sağlarlar” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim