Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi. Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi.
Jüri üyeliğini internet kullanıcılarının yapacağı ‘Kordon’ konulu bir karikatür yarışması düzenlendi. Yarışmanın birincisi, Büyükşehir Belediyesi’nin “Facebook” sayfasını ziyaret edenlerin oylarıyla belirlenecek.
Ulusal ölçekte tüm amatör ve profesyonel çizerlere açık olan “Kordon” konulu karikatür yarışmasına katılmak isteyen eser sahipleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi “Facebook” sayfası olan www.facebook.com/izmirbuyuksehirbel adresi üzerinden başvuru yapabilecek. 23 Aralık 2013 tarihine kadar internet üzerinden yapılacak başvuruların ardından, Kordon temalı tüm karikatürler sayfada yayımlanmaya başlayacak. Çizerler, daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış en fazla 5 çalışmasını gönderebilecek.

24 Aralık 2013 Salı gününden itibaren “En güzel Kordon karikatürü” için internet üzerinden oy kullanılmaya başlayacak. Her katılımcı, albümden sadece bir karikatür için oy kullanabilecek; birden fazla oy kullanan katılımcıların oyları ise geçersiz sayılacak. Oylama süreci 7 Ocak 2014 Salı günü saat 10.00’da sona erecek.

Yarışmanın jürisini, oylamaya katılanlar oluşturacak ve en çok oy alan karikatür birinci ilan edilecek. Yarışma sonucunun 14 Ocak tarihinde açıklanmasının ardından, en beğenilen eser hem sanatçısına hem seçenlerine hediyeler kazandıracak. Karikatürün doğasındaki ‘espri’, kazanan katılımcıların seçiminde de rol oynayacak. Birinci olan karikatüre oy verenler arasından ödülleri, 5., 10., 20., 25., 30., 40., 45., 50., 55., 60’ıncı kişi kazanacak.

Editör: TE Bilişim