Tuncay Özkan ve Yalçın Küçük’ün ağır cezalara çarptırıldığı kararı protesto eden eylemciler, Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin bir açıklama yaptı. TGB, Cumhuriyet Güç Birliği yetkililerinin de açıklama yaptığı protestocu grup daha sonra Konak Meydanı’ndaki Hasan Tahsin Anıtı önünde diğer protestocularla buluştu.

İFTİRANIN, KURGU VE SENARYONUN DAVASI

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, asrın davası olarak gördükleri Ergenekon Davası’nın karar duruşmasının izlenmesine izin verilmemesini sert bir dille eleştirdi.

Engin, asrın davası olarak adlandırılan aslında iftiranın, kurgunun ve senaryonun davası olan bu davanın nihayet beşinci yılda da olsa sonuna gelindiğini belirterek şöyle konuştu: "En demokratik hukuk devletinde bulunması gereken yargılamanın herkese açık olduğu ilkesini göz önünde bulundurarak, bir daha Silivri’ye, mahkemenin son karar duruşmasını izlemeye vatndaşlar karar verdi. Binlerce yurttaşımız, yoldaşımız duruşmayı yerinde izlemek için Silivri’ye gitmek istedi. Maalesef baskıcı AKP diktatörlüğü, onun valileri, kaymakamları, emniyet müdürleri, tüm devlet yetkilileri en demokratik haklarını kullamak isteyen yurttaşlarımızı büyük bir hukuksuzlukla engelledi. Şiddetle kınıyoruz."

HAKİM VE SAVCILAR HALKIN VE DÜNYANIN GÖZÜNDE MAHKUM OLMUŞTUR

Atıyla, koyboy kıyafetiyle yine sandık başına gitti Atıyla, koyboy kıyafetiyle yine sandık başına gitti

"Hepimizin bildiği gibi iktidarın muhalefeti susturmak, aykırı sesleri susturmak, hukuk devletini ve üniversiteleri yoketmek, sendikaları yoketmek, medyayı tekelleştirmek için kurgulanmış adım adım bugüne gelmiş bir davadır" diyen Engin, henüz tutukluların neyle suçlandığını beşinci yılda bilmediklerini söyledi.

Davanın ilk yıllarında gerek batı gerek yurt içindeki sağduyulu kesimlerin acaba gerçekten hükümeti darbe yoluyla devirme işlemi mi var dediğini belirten Engin, sözlerini şöyle tamamladı: "Ama sonunda görüldü, bunun bir kurgu, yurtdışında bulunanların o tarihte buradaymış gibi, CD’lerin üst üste aktarılması gibi, oto hırsızları ve cinayetle suçlanan insanların aynı davada yargılandığı, onların zorlamalarla bu davalarla ilintilendirilmesi gösterdi ki artık bu dava tüm inandırıcılığını yitirmiştir. Halkın ve dünyanın gözünde mahkum olmuştur bu hakim ve savcılar."

Editör: TE Bilişim