TEMA'dan Çağrı: Doğal Afetlere Dirençli Kentler İstiyoruz! TEMA'dan Çağrı: Doğal Afetlere Dirençli Kentler İstiyoruz!
Ev baskınının trafik kazasındaki kavga nedeniyle, kıraathane baskınının ise bir kişinin darp edilmesi sonucu çıktığı belirtildi.
Olaylarla ilgili polis, beş kişiyi yakalarken, iki kişinin aranmasına devam edildiği bildirildi. Geçen Pazar saat 21.00 sıralarında Konak Murat Mahallesindeki Konyalı Kıraathanesine otomobille gelen kimliği belirsiz kişiler, pompalı tüfekle kıraathaneyi pompalı tüfekle taradı. Şüpheliler araçla kaçarken kıraathanede bulunan Ünal Koçak (59), Ünal Karakaya (70), Ramazan Aker (46), Hasan Yılmaz (37), Serdar Rencber ile yoldan geçen Cem Bal (17) ve Yıldız Bal (19) yaralandı. Çeşitli yerlerinden hafif yaralanan 7 kişi çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Polis, bölgede çalışma başlatırken aynı saat içerisinde kıraathanenin iki kilometre uzaklığındaki Esentepe mahallesinde kimliği belirsiz yüzü kapalı kişilerce Ş.T.’nin evine av tüfeğiyle saldırı oldu. Karşı taraftan da av tüfeği ile karşılık geldi. Çatışmada Ersan Tırpan (30), Sercan Karabaş (22), Güney Karakuş (27), Hasan Karakuş (53), Yıldıray Işıkyol (34) ve Ferhat Çiftçioğlu (35) yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi olay yerine yönlendirildi. Çevik kuvvet ekibi ve TOMA’lar olay yerinde güvenlik önlemi alırken sağlık ekipleri yaralıları yakındaki hastanelere kaldırdı.

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan Sercan Karabaş yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

İKİ OLAY BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ
Olayın ardından soruşturmayı derinleştiren polis, iki olayın birbirinden bağımsız olduğunu tespit etti. Konyalı Kıraathanesinde meydana gelen av tüfeği ile yaralama ve ızrar olayı ile ilgili yapılan çalışmalarda, olayın şüphelisi olduğu tespit edilen M.T.’nin geçmiş tarihte darp edilmesinden dolayı suç ortakları F.B. ve M.T. ile araç kiralayarak olayı gerçekleştirdiği ve olay yerinden firar ettikleri tespit edildi. Olayı gerçekleştiren şüpheli M.T. dün polis ekiplerince olayda kullanılan bir pompalı tüfekle birlikte yakalanırken firari şüpheliler F.B. ve M.T.’nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

TRAFİK KAZASINDA KAVGA ETMİŞLER
Polis, ev baskını ile ilgili yaptığı çalışmada, daha önce meydana gelen yaralamalı trafik kazası nedeniyle taraflar arasında husumet meydana geldiği, baskında hayatını kaybeden Sercan Karabaş ile olaya karışan Ş.A., R.A. ve H.Ç. isimli şüphelilerden oluşan grubun Ş.T.’ye ait eve av tüfekleri ile ateş etmesiyle meydana geldiği anlaşıldı. Ev içerisinden E.T. (32) ile olay yeri civarında bulunan H.S.’nin de yine av tüfekleri ile karşılık vermesi neticesinde olayın meydana geldiği tespit edildi. Evi basan şüpheliler Ş.A., R.A., H.Ç. ile H.S. olaydan 24 saat geçmeden olayda kullanılan iki av tüfeği ile birlikte yakalandı. Emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından şüpheliler Ş.A., R.A. ve H.S. tutuklandı.
Editör: TE Bilişim