İZMİR 30’DAN FAZLA ÜLKEDEN GELEN OKUL YETKİLİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI İZMİR 30’DAN FAZLA ÜLKEDEN GELEN OKUL YETKİLİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Fuar kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında lezzetler yarışırken, İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Necdet Polat genç aşçıların yetiştirilmesi, teşvik edilmesi ve çalışma hayatına kazandırılması için hiç durmadan çalışacaklarını söyledi.

Gençiz Fuarcılık tarafından İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenlenen FOODEX 2014 Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı başarıyla tamamlandı. Sektördeki son trendlerin sergilendiği organizasyonda 150 katılımcı firma, sektör profesyonellerinden önemli ölçüde talep topladı.

İş zirveleri, sempozyumlar, paneller ve gösteriler beğeni toplarken İzmir Aşçılar Derneği’nin düzenlediği yemek yarışması heyecan yaşattı.

JÜRİ SEÇİM YAPMAKTA ZORLANDI
Yemek yarışması, fuar alanının 2 No’lu sergi salonunda oluşturulan özel bölümde gerçekleşti. Dört gün süreyle beş yıldızlı otel ve restoranların aşçıları tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmacılar, KAPP Ege Mutfağı Yemekleri Bireyseller, KAPP Ege Ekipler, Genç Aşçılar, Üniversite Öğrencileri Ekip, Üniversite Öğrencileri Bireysel, Liseliler Ekip ve Liseliler Bireysel dallarında bilgi ve becerilerini ortaya koydu. Oldukça heyecanlı ve bir o kadarda tatlı rekabetlerin yaşandığı yarışmalarda jüri üyeleri değerlendirme yapmakta zorlandı.

“DESTEK SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Fuarın son günü yapılan ödül töreninde konuşan İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Necdet Polat, “Bu faaliyetlerin tümü ekip ruhunun yaşatılması ve üyelerimizin dayanışması sayesinde güç bulmaktadır. Mesleki profesyonelliğimizi Türk mutfağının güzellikleriyle harmanlama şansını bulduğumuz derneğimiz, FOODEX kapsamında önemli bir faaliyete daha başarıyla imza atmıştır. Bunun gururunu yaşıyoruz. Bu yarışmalar genç aşçıların yetiştirilmesi, teşvik edilmesi ve çalışma hayatına kazandırılması, bölgemizin nitelikli eleman istihdamına çok olumlu katkılar sağlamaktadır. Her sektörde olduğu gibi mutfak çalışmalarında da özveri, öz güven ve geleneğin yenilikle harmanlanması en önemli gelişim unsurlarındandır. Mutlak başarı bu ilkeler ışığında sağlanmakta ve kalıcı olmaktadır. Faaliyetlerimizin bölgemize katkısını yeni nesillerin çalışmalarıyla daha da artıracağı inancıyla, İzmir Aşçılar Derneği olarak elimizden gelen desteği FOODEX Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’na sunmaya devam edeceğiz”dedi.

YARIŞMANIN ÇITASI YÜKSELTİLECEK
Önemli kurumlarda aşçılık yapan sektör büyükleri ve genç aşçıların organizasyona dahil olmasıyla fuara olumlu katkılar sağlandığını vurgulayan Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer de, gelecek sene yarışma çıtasının daha yükseltilerek uluslararası yapılması gerektiğine dikkat çekti. Konuşmaların ardından dereceye giren yarışmacılara madalya, plaket ve ödülleri coşku dolu alkışlar arasında verildi.

Editör: TE Bilişim