İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi
Deneyimli şoför Celal Satılmış, kamyonla çıkmaz yola girip toprak bariyerlere çarparken, kontrolden çıkan kamyon yol kenarındaki 34 bin 500 voltluk trafoya çarptı. Kazada, kamyon şoförü ağır yaralandı.
Kaza, bugün saat 11.00 sıralarında, Zafer Mahallesi 3962/15 sokak üzerinde meydana geldi. Bir inşaat firmasında çalışan Celal Satılmış (53), kamyona yüklenen toprağa inşaata götürmek için yola çıktı. Eğimli araziden gelen Celal Satılmış yönetimindeki 09 BS 176 plakalı kamyonun iddiaya göre freni patladı. Hızla ilerleyen kamyonun direksiyon hakimiyetini güçlükle elinde tutan deneyimli şoför Satılmış, her zaman gittiği yoldan çıkıp kapalı sokağa girdi. Toprak yolda, uçurumun kenarında hızla giden kamyon, toprak yığını ile kapatılmış bariyere hızla çarpı. Toprak bariyerden uçan kamyon yolun kenarındaki 34 bin 500 voltluk 3 trafodan ilkini büyük bir gürültü ile çarptı. Kamyonun kupasında sıkışan şoför ağır yaralanırken kazanın yakınındaki evden çıkanlar kazayı görünce durumu polis, sağlık ve itfaiye ekiplerine bildirdi.
ELEKTRİK KORKUSU NEDENİYLE YARALIYA BİR SÜRE MÜDAHALE EDİLEMEDİ
İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri, elektrik trafosu nedeni ile kamyonun kupasında sıkışan Celal Satılmış’a müdahale edemedi. Yetkililerden alınan elektriğin kesildiği bilgisini alan itfaiye erleri, ağır yaralı Satılmış’ı sıkıştığı yerden kurtardı. Hazırda bulunan sağlık ekipleri şoföre ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulans ile Katip Çelebi Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırdı. Tedavi altına alınan Celal Satılmış’ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Büyük facianın atlatıldığı kazada, trafo yetkililerinden alınan bilgiye göre, 3 ayrı trafoda her birinde 34 bin 500 voltluk elektrik akımı olduğu öğrenildi. Ayrıca, kamyonun ilk çarpmasından sonra, trafo içerisindeki elektriğin 1 saniyenin altında kestiği belirtildi.

KAZADAN KIL PAYI KURTULAN AİLE
Kazada ise 6 kişilik bir aile büyük bir faciadan döndü. Trafonun hemen yanındaki evde yaşayan Genç ailesi kaza sırasında evde olması olası ölüm olaylarının önüne geçti. Kaza anını anlatan Suna Genç, ''Kahvaltı yapıyorduk. Büyük bir gürültü oldu. Deprem oldu sandım. Çok korktuk. Eşim çıktı baktı kamyon trafoya çarpmış. Allah’tan çocuklarım dışarıda değildi. 4 çocuğum var, hafta sonları dışarıda oynardı, kahvaltı sırasında olması bizim ölümden kurtardı'' dedi. Kaza sonrası yardıma koşan Suat Genç ise, ''Kahvaltı yaparken büyük bir gürültü çıktı. Ben gök gürlüyor sandım. Çocuklar 'şimşek mi çarptı' diye sordu. Hemen dışarı çıktım. Evimizin 50 metre yakınındaki trafolara kamyon çarpmıştı. Yarıma gittim, trafodaki elektrik akımından kamyona yanaşamadım. Yaralı şoför vardı, konuşturdum. Urumu hemen sağlık ve polis ekiplerine bildirdim'' dedi.
Kazayla ilgili polis ekipleri soruşturma başlattı.

Editör: TE Bilişim