Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
Bu yıl kongreye aralarında Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Rusya, Ukrayna, Almanya, Fransa, İtalya, Romanya, Kırgızistan, Tunus, Özbekistan, İran, Hindistan, Kıbrıs ve Kamerun'dan üniversitelerin de bulunduğu farklı ülkelerden 192 bildiri özeti gönderildi. Bu bildiriler arasından 12 farklı ülkeden, 55 farklı üniversiteden, yazarlarının 43’ü doktora, 7’si yüksek lisans ve 21’i lisans öğrencileri olduğu toplam 71 bildiri sunulmaya hak kazandı. Ayrıca 36 bildirinin de poster bildiri şeklinde sunulmasına karar verildi. Geçen yıl olduğu gibi üst başlık sınırlaması olmaksızın teorik ve ampirik her türlü iktisadi konu bildirilerde yer buldu.

Kongrenin açılış töreninde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin tanıtım videosu yayınlandı. EÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Soyuer, okulunun yurtdışına gönderdiği öğrencilerinin giderek arttığına ve fakülte de öğrencilere sunulan eğitimin kalitesinin yükseldiğine değindi. Kongrenin başarılı geçmesi için öğrencilerin büyük bir çaba sarfettiğini ifade eden Prof. Dr. Soyuer, tebliğlerin çok çeşitli konularda olduğuna dikkat çekti.

13 oturumda gerçekleştirilecek olan 15. Uluslararası İktisat Öğrencileri Kongresi'nin “Avrupa Birliği Piyasasında Türkiye ve Başlıca Rakipler” konulu açılış dersini, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Prof. Dr. Güzin Erlat verdi. Prof. Dr. Erlat konuşmasında, ülkelerin ihracat ve ithalat gelirlerine ve Türkiye'nin ithalat ve ihracatta ki yerine değindi. Uluslararası İktisat Öğrencileri Kongresi sonunda, sunum yapacak katılımcılar arasından bir kişiye Prof. Dr. Haluk Erlat onuruna “Genç İktisatçı Ödülü” verilecek. Kongre 27 Nisan tarihine kadar devam edecek.
Editör: TE Bilişim