Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu
Bir ile 5 yıl arasında hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan beş öğrenci, 3’er ay 10’ar gün hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir’de, 20 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı eylemleri sırasında kurdukları çadırları kaldırmak isteyen polislere direnen beş lise öğrencisi hakkında dava açıldı. Öğrencilerin, 1 ile 5 yıl arasında hapis istemiyle yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

İzmir 4. Çocuk Mahkemesindeki davada, "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama, görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından hapis cezası istenen beş lise öğrencisi, duruşmaya katılmadı. Karar duruşmasında, öğrencileri savunan avukat Dinçer Çalım, gösterilerin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi 11. madde kapsamında barışçıl gösteriler olduğunu, polise mukavemet suçunun oluşmadığını belirterek müvekkillerinin beraatini talep etti.

ÖĞRENCİLER 3’ER AY 10 GÜN HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI
Sanık avukatının savunmasından sonra mahkeme, ’suça sürüklenen çocukların ’polise mukavemet’ suçunu işlediklerine dair somut delil bulunmadığından beraatlerine karar verdi.

Mahkeme, ’kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılmaktan’ ise 3 ay 10’ar gün hapis cezasına hükmetti. Hakim Kargılı, dört sanığın cezasının hükmünün açıklanmasını geri bırakırken, C.A.U’nın başka bir davada aynı maddeden faydalandığı için hükmün açıklanması yönündeki talebi reddetti.

Editör: TE Bilişim