Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak
İzmir’de, Gezi protestolarına katıldıkları iddiasıyla yapılan 3’üncü dalga operasyonunda gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan Serdar Gür, Erol Özdemir, Mehmet Yunus Kızıltaş, Soner İnanç ve Abdullah Yüksel tahliye edildi. ’2911 Sayılı Yasaya Muhalefet, Görevi Yaptırmamak İçin Direnme ve Terör Örgütü Üyesi Olmamak, Örgütü Adına Suç İşlemek’ suçlarından 7 aydır tutuklu bulunan ve TKP üyesi oldukları belirtilen sanıkların tahliyesi sevinçle karşılandı. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da duruşmayı izledi.
SAVCI TAHLİYE İSTEDİ

İzmir 12.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Serdar Gür, Erol Özdemir, Mehmet Yunus Kızıltaş, Soner İnanç ve Abdullah Yüksel isimli tutuklu sanıklar hazır bulundu. Sanıklar yaptıkları savunmada iddiaları kabul etmedi. Sanık avukatları da müvekkillerinin 7 aydır tutuklu olduğunu belirterek tahliye talebinde bulundu. Daha sonra sanıklarla ilgili mütala veren Cumhuriyet Savcısı, her ne kadar yargılama safhasında deliller toplanmamış olmasına rağmen sanıkların delilleri karartma şüphesi bulunmadığından, CMK 109’uncu maddesine göre Adli Kontrol denetimi kapsamında tüm sanıkların tahliyesini, yakalama kararı bulunan 2 sanığın yakalamalarının devamını talep etti. Duruşmaya 15 dakika ara veren mahkeme heyeti, 7 aydır tutuklu bulunan sanıkların tahliyesine karar verdi. İzmir’de bugüne kadar açılan davada 50 sanık tutuklandı. Beş kişinin tahliyesi ile birlikte tutuklu sayısı 8’e düştü.

Editör: TE Bilişim