İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker başta olmak üzere çok sayıdaki oda ve dernek başkanının katılımıyla açılacak fuar 4 gün sürecek. İlk fuarın katılımcı hedefini yüzde 50 aştıklarını vurgulayan Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, “Katılımcılarımız ve ziyaretçilerimize fuarımız eşsiz iş fırsatları sunacak”dedi.

Ülke gıda ihracatının yüzde 40’ını gerçekleştiren İzmir önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. FOODEX Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı 23-26 Ekim 2014 tarihlerinde İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleşecek. 2 ve 3 nolu sergi salonlarındaki organizasyona sektörün seçkin 150 firması katılacak. Katılımcılar stantlarında Süt ve Süt Ürünleri, Un ve Unlu Mamuller, Yumurta, Su, Çay , Kahve Ürünleri, Şeker, Şekerleme, Sirke, Turşu, Tahin, Pekmez, Reçel, Bal, Helva, Bakliyat, Baharat, Sucuk, Yöresel ürünler, Meyve suyu ve Meyve suyu Konsantre ürünleri, paketlenmiş ve hazır gıdalar başta olmak üzere pek çok ürün ve hizmetlerini sergileyecek. Gıda İşlemede işgücü verimliliğini arttıran, maliyetleri düşüren, modern üretim teknolojilerinin kullanılmasını, işlemlerin zamanında ve insan sağlığına uygun şekilde yapılmasını sağlayan, ürün kalitesini ve verimini arttıran makineler ve sistemler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

SEKTÖR İŞBİRLİĞİ HEDEF BÜYÜTTÜ
4 yıllık bir hazırlık sürecinin ardından Gençiz Fuarcılık, TESK, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu başta olmak üzere 5 Gıda Federasyonu, İZTO, EBSO, İTB, EİB, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, EGİAD, İZSİAD öncülüğünde sektörel oda ve derneklerin işbirliğinde FOODEX Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’nı düzenleyecek. İlk Gıda Fuarı katılımcı sayısının planlananın yüzde 50 üzerine çıktığını belirten Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, “Her geçen gün dünyada değişen gıda olgusunun nabzının tutulabileceği, katılımcılarımızın markalarını bir adım ileriye taşıyabileceği, yeni iş bağlantılarıyla ürünlerini farklı ülke ve şehirlerin raflarında sergileyebileceği, dünya standartlarında bir fuarı kentimize kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yurtiçi ve yurtdışındaki ekiplerimizin titiz çalışmaları sonucu Türkiye ve dünyanın dört bir yanından binlerce sektör profesyoneli 4 iş gününde yeni iş fırsatlarını katılımcılarımıza sunacaklar. Birçok ulusal ve uluslararası organizasyona başıyla imza atan Gençiz Fuarcılık ile bu organizasyon kapsamında işbirliği yapan kurum ve sektör önderlerine teşekkür ediyorum”dedi.

FUAR BÜYÜK İLGİ GÖRECEK
FOODEX Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’nı desteklediklerini kaydeden Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, “İzmir’de düzenlenecek FOODEX Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’nın katılımcılar ve ziyaretçiler açısından zengin fırsatlar sunacağından eminiz. Bu farkındalıkla Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, 13 Esnaf Federasyonu, Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonumuza bağlı 106 odamız aracılığı ile çok geniş bir ziyaretçi çalışması gerçekleştirdik. Gıda ve Gıda Teknolojilerinin perakendeci ve toptancıları, cafe, bar, restoran, kantin ve büfe sahipleri ve işletmecileri, market ve mağaza zincirleri, toptancı ve bayiler, marka sahipleri, dış ticaret firmaları, ikram ve konaklama tesisleri tarafından ziyaret edilecek fuar, büyük ilgi görecek” şeklinde konuştu.

AÇILIŞA BAKAN KATILACAK
Sektörün üretim ve pazarlama vizyonunu ortaya koyacağı fuarın açılışına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in katılacağını açıklayan İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, “Türkiye’nin gıda ve gıda teknolojileri alanında İzmir önemli bir yere sahip. Dünyada söz sahibi olması gereken İzmir’in hak ettiği yere ulaşımında FOODEX Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı eşik noktası olacaktır. İzmir Enternasyonal Fuarı’ndan sonraki en önemli organizasyonun FOODEX olabileceği bir potansiyele bu kent sahip. Başarısından emin olduğumuz organizasyonu destekliyoruz”dedi.

HEDEF PAZARIN KAPILARI ARDINA KADAR AÇILACAK
Türkiye’nin 7 bölgesinden oda ve derneklerin öncülüğünde oluşturulan alım heyetleri özel ulaşım ve konaklama programlarıyla İzmir’de ağırlanacak. Yurtdışı temsilcilikleriyle dünyanın dört bir yanındaki sektör profesyonellerini fuara taşıyacak olan Gençiz Fuarcılık, hedef pazar olarak seçtiği İran, Pakistan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Yemen, Ürdün, Filistin, Mısır, Cezayir, Tunus, İsrail, Gana, Bulgaristan, Yunanistan, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan ve Fildişi Sahili’nden alım heyeti guruplarını özel ulaşım ve konaklama programı ile fuar programına dahil edecek.

YOĞUN POGRAM
Fuara yoğun katılımıyla damgasını vuracak olan İran iş heyeti, Türk-İran İşadamları Zirvesinde iki ülke arasındaki gıda işbirliğini yükseltecek atılımları gündeme taşıyacak. Sektörün önde gelen kurumlarının işbirliğinde “Süt Sektörü Vizyonu”, “Bilinçli Gıda Tüketimi” sempozyumları gerçekleştirilecek. İzmir Aşçılar Derneğinin ünlü aşçısı Necdet Polat öncülüğündeki “Genç Aşçılar” yarışmasında tatlı bir rekabet yaşanacak. Anadolu Down Sendromu Derneği, Sevgi Tohumları Eğitim Okulu Down Sendromlu öğrencilerinin “Yemek Şovunu” fuar alanına taşıyacak.
23-26 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleşecek fuar her gün 11.00-19.00 saatleri arasında sektör profesyonelleri tarafından ziyaret edilebilecek. Sektörün nabzının atacağı organizasyona 10 binin üzerinde ziyaretçinin ilgi göstermesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim