Sezonun İlk Kruvaziyer Gemisi İzmir'e Geldi Sezonun İlk Kruvaziyer Gemisi İzmir'e Geldi
İzmir'in Torbalı ilçesinde, yüzde 90 görme engelli olan 16 yaşındaki Filiz Kara, azmetti, hafız oldu.

Torbalı ilçesi Atatürk Mahallesi'nde Etem Oruç Camii’nde açılan Kur'an kursuna yüzde 90 engelli olması rağmen katılan genç kız; azmetti, büyük bir kararlılık gösterdi ve nihayetinde hayalini kurduğu hafızlığa 16 yaşında ulaştı. 

BOŞ ZAMANLARINDA KUR'AN DİNLEYEREK HAFIZ OLDU
Filiz Kara, Kur'an okumasının öğrendikten sonra da boş durmadı. Çok çalıştı, boş zamanlarında bile internetten, Kur'an-ı kerim dinledi. Kısa sürede Kur'an-ı ezberleyen Kara, daha sonrada hafız oldu. Genç kızın azmi ise herkesi kendine hayran bıraktı, etrafına da örnek oldu. 
Görmeden Kur'an-ı Kerim okuyan Filiz Kara, “Geçen yıl Kuran okumak ve öğrenmek için Etem Oruç Cami’ne geldim. Burada ilk önce alışma sürecim oldu. Kısa sürede adapte olduktan sonra eğitimlerime başladım. Boş zamanlarım da ise internet üzerinden Kur'an dinledim. Kendimi geliştirdim ve hafız oldum. Rabbime şükürler olsun" dedi.

ŞİMDİ YENİ GELEN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM VERİYOR
16 yaşındaki Filiz Kara, hafız olduktan sonra ise yeni gelen öğrencilere Kur'an öğretmeye başladı. Kara, şöyle devam etti: "Çok çalıştım ve başardım. Şimdi ise gönüllü olarak Camide kuran kursuna gelen öğrencilere eğitim veriyorum. Hem hafızamı güçlendiriyorum hem de öğretiyorum."
Editör: TE Bilişim