Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
1971-72 sezonunda Avrupa Fuar Şehirleri Kupası’nda yarı finale kadar yükselen ilk Türk takımı olan efsane Göztepe kadrosunun yer aldığı rölyef tamamlanma aşamasında. Fuar Şehirleri (Şimdiki adıyla UEFA) Kupası'nda yarı finale çıkan, Göztepe takımının 11’inin yanı sıra, takımı efsane yapan ‘Sinyör’ lakaplı teknik direktör Adnan Süvari de yer alıyor.
Yaklaşık iki buçuk aydır üzerinde çalışan heykeltıraş Can Akdaş, çalışmanın birebir boyutlarda yapıldığını kaydederek, “Granit kaplama üzerine yapılacak olan rölyef bittiğinde kaidesiyle birlikte yüksekliği 3 metre 40 santim, genişliği ise 6 metre olacak. Rölyefin solunda Adnan Süvari’nin hayatı, sağında ise Göztepe Kulübü’nün tarihi yer alacak. Eminim bu bronz rölyef Fuat Göztepe Parkı’na çok yakışacak” dedi. 
Kendisinin de Göztepe semtinde yaşadığını belirten Can Akdaş, yaşadığı semtte böyle bir çalışmanın yer almasının kendisine ayrı bir gurur yaşattığını söyledi.
Çocuk oyun ve dinlenme alanlarıyla yıllardır 7’den 70’e bölge halkının ihtiyacına cevap veren park, Konak Belediyesi’nin yeniden projelendirmesiyle kısa süre sonra yepyeni görünümüyle tekrar hizmete girecek. Başkan Tartan, “Park, vatandaşlarımızın keyifle kullanacağı, hem dinleneceği hem eğleneceği bir mekan haline gelecek. Örnek bir proje olan Fuat Göztepe Parkı, Konak Belediyesi’nin bölge halkına uzun yıllar kullanabileceği bir hediyesidir. Göztepe'nin efsane 11 futbolcusunun yer aldığı rölyef de parka ayrı bir değer katacaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim