13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
İzmir’in Karşıyaka ilçesinde iş bulamayan ve evinin penceresine astığı pankart ile greve girdiğini duyuran 42 yaşındaki engelli Ziya Veziroğlu’na Karşıyaka Belediyesi yardım elini uzattı. 
Küçük yaşta babasız kalan, annesini de 2009 yılında toprağa veren Veziroğlu'nun hayatı o yıllardan sonra bir drama dönüştü. Annesinin ardından 2 evladını da kaybeden talihsiz adamın şeker hastalığı ile birlikte birçok sağlık sorunu ortaya çıktı. İş bulamayan ve maddi manevi her anlamda tükenen Ziya Veziroğlu, evinin penceresine pankart asıp açlık grevine başlayarak sesini duyurmaya çalıştı. Çalışmak istese de yüzde 60 engelinden dolayı kendine uygun iş bulamayan Veziroğlu, kredi çekerek yaşamını sürdürmeye çalıştı ancak kredilerini de ödeyemeyince gelen icralık dosyalarla yıkıldı. Çevresindeki kişilerin yardımıyla geçinmeye çalışan ve evinin kirasını son 3 aydır ödeyemeyen Veziroğlu, çaresizlikten grev yaptı. Veziroğlu, evinin penceresine 'Bütün kapılar yüzüme kapandı. Çaresizim, tükendim. Kaybedecek bir şeyim kalmadı. Yüzde 60 engelli şeker hastasıyım. Yalnızım. Farkıma varılması için süresiz açlık grevine girdim' yazılı pankart astı. İHA’nın aracılığıyla hayırseverlere seslenen genç adamın dramına, Karşıyaka Belediyesi sessiz kalmadı.

SOSYAL YARDIM, PSİKOLOJİK VE HUKUKİ DESTEK
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “İlçe sınırlarımız içindeki tüm ihtiyaç sahiplerine yardımlarımızı eksiksiz sürdürüyoruz. Ziya kardeşim de zor günler geçiriyor. Kendisini mağdur etmeden, imkanlarımız dahilinde sahip çıkacağız. Her türlü sosyal yardımın yanı sıra psikolojik ve hukuki desteği de eksik etmeyeceğiz. Umarım kısa sürede kendini toparlayacaktır” dedi.

HAYIRSEVERLERDEN İŞ İSTEDİ
Karşıyaka Belediyesi'nin kendisine gösterdiği ilgiden dolayı mutluluk duyduğunu belirten ve teşekkür eden Ziya Veziroğlu ise, sosyal yardımların yanı sıra iş istediğini vurgulayarak, "Ne olur bir hayırsever vatandaşımız bana bir iş versin. Yüzde 60 engelli olsam da vücut fonksiyonlarımı tam olarak kaybetmedim. Bekçilik, kuryecilik yapabilirim. Ne olur bana bir iş verin" dedi.

 
Editör: TE Bilişim