İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi
İzmir’de yaşayan bir çocuk annesi Fidan Battal (37), yedi yıl önce çene kemiğinde tümör olduğu belirlenince Ege Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyat oldu. Dişleriyle birlikte sağ çene kemiği ve yanağının bir kısmı alınan Battal, burnundan mamayla beslenmeye başladı. Bir süre sonra kaval kemiğinden çene kemiği yapılması arayışlarına başlayan Battal, bir tanıdıklarının önersisiyle Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Ameliyat edilen Battal’a kaval kemiğinden çene yapıldı. Ancak Battal’ın iddiasına göre ameliyat başarısız oldu ve sağlam olan sol çenesinde de kayma meydana geldi.
Geçirdiği operasyonların ardından psikolojisi bozulan ve tedavi görmeye başlayan Fidan Battal, yapılan yüz nakillerinin ardından yeniden umutlandı. Çene nakli olmak isteyen Battal, eşi Fikri Battal ile birlikte Türkiye’nin ilk ve dördüncü yüz nakillerinin yapıldığı Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne başvurdu. Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi doktorları tarafından muayene edilen Battal’a çenesinin mevcut durumu nedeniyle nakil yapılamayacağı söylendi.Gittikçe durumu kötüleşen Battal, uzun süre kemoterapi görmesine rağmen sonuç alamadı. Doktorların bir tedavi daha deneyeceğini ve bu tedavinin sonuç vermemesi durumunda tek yapılabilecek olanın ağrılarının azaltılması olduğunu belirten Battal, yetkililerden yardım istedi. Fidan Battal, Almanya’da buna çare bulunduğunun söylendiğini belirterek "Bizim de imkanlarımız el vermediği için Sağlık Bakanımdan, Başbakanımdan, özellikle Emine Erdoğan’dan bizi göndermesini rica ediyorum” dedi.
Yıllardır bu hastalıkla mücadele etmek için birçok doktora gittiklerini belirten Fikret Battal da, şunları söyledi:“Bu kadın yedi senedir göbeğinden besleniyor. Gitmediğim doktor kalmadı. Ameliyat gerçekleştirilemiyor, kemoterapiye yanıt vermiyor. Doktorların tek önerdikleri ağrıları dindirmek için ağrı ünitesine göndermek. Her gün ölmektense bir gün ölmek daha iyidir. Yetkililerden yardım bekliyoruz.” 




Editör: TE Bilişim