Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu
Törene Başkan Kocaoğlu’nun yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa ile Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda İzmirli katıldı.
YENİ OTOPARK PROJELİRİ DE VAR
Temel atma töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, yıllardır konuşulan bir projeyi hayata geçirmek üzere olduklarını dile getirerek, arazi sahibi Konak Belediyesi ile birlikte örnek bir işbirliği gerçekleştirdiklerini kaydetti. Projenin en geç yılbaşına kadar bitirilmiş olacağını sözlerine ekleyen Başkan Kocaoğlu, Üçyol-Üçkuyular metrosunun artık son noktaya geldiğini belirterek, Mart ayına kadar bölgedeki kaldırım ve çevre düzenlemesi çalışmalarının da biteceğini müjdeledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı, kentte artan otopark ihtiyacı çerçevesinde Hatay Köprü Mahallesi, Üçkuyular Terminali, Alsancak Hocazade, Karşıyaka Alaybey, Buca Kasaplar Meydanı ve Ulukent gibi bölgelerde hayata geçirilecek otopark ve terminal projeleriyle trafiğin önemli ölçüde rahatlayacağını ifade etti.
SADECE İNÖNÜ CADDESİ’NE 380 MİLYON TL
İnönü Caddesi ve civarına çok önemli yatırımlar yapıldığını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı, metronun birinci aşaması için 81 milyon, 2. aşaması için 181 milyon, satın alınan 32 adet vagon için 72 milyon, kaldırım ve çevre düzenlemesi için 22 milyon TL olmak üzere Hatay ve civarı için 340 TL harcandığını dile getirdi. Başkan Kocaoğlu, bölgede yapılacak otoparklarl birlikte sadece İnönü Caddesi ve çevresi için yapılan harcamaların tutarının 380 milyon TL’yi bulduğunu söyledi.
EMEKLİLERİ SİYASET MALZEMESİ YAPMAYIN
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son günlerde çok tartışılan 60 yaş üzeri vatandaşların yararlandığı toplu ulaşım kartlarına ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. 60 yaş kartlarının polemik konusu ve siyaset malzemesi yapılmaya çalışıldığını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, Sayıştay’ın verdiği kararı uygulamama lüksüne sahip olmadıklarını, eski sistemin sürdürülebilmesi için Bakanlar Kurulu kararına ihtiyaç olduğunu söyledi. Sorunun çözümüne ilişkin geliştirdikleri son formülü de Belediye Meclisi’nden geçirdiklerini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:
İZMİRLİLERİ UYARDI
“Bu konuda yapılan spekülasyonlar, buralardan politik bir fayda ummak, en azından 60 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza bir haksızlık, emekliliğini yaşayan insanları siyaset malzemesi yapmaktır ki, bu kimseye yakışmaz. Biz yasal çerçevede vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşılamaya, her türlü projelerini gerçekleştirmeye amadeyiz.”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, vatandaşlara bir uyarıda da bulunarak, son zamanlarda toplu ulaşım araçlarında İzmir’deki yerel yönetimleri karalamakla görevli bazı kişilerin görülmeye başlandığını, bunlara karşı uyanık olmaları gerektiğini söyledi. Başkan Kocaoğlu, otobüse binip birkaç durak sonra inerek başka bir ulaşım aracına binen bu kişilerin “maaşlı eleman gibi” faaliyet gösterdiğini belirtti.
“MORAL BOZACAKLARINA KENTE FAYDALARI DOKUNSUN”
Başkan Aziz Kocaoğlu, hem Ahmet Piriştina döneminde, hem de kendi döneminde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan Taha Aksoy’un siyasi nezaket ve üslubunu örnek göstererek şunları kaydetti: “Geçtiğimiz seçim döneminde Taha Aksoy benim için ‘cüzdanımı teslim ederim’ dedi, ben de aynı şekilde Taha Aksoy’a cüzdanımı teslim edebileceğimi söyledim. Geçen gün Taha Bey Belediye’ye yapılan operasyon konusunda çok sağlıklı ve bizi çok onore eden bir açıklama yaptı. Bir bu insan var. Bir de bizi Taha Aksoy’dan daha iyi tanıyan insanlar. Siyasette belirli yerlere gelen çok arkadaşımız var. Özellikle AKP’den aday olan milletvekillerimiz var. Negatif bir hareketten, sadece negatif çıkar. Karşındaki hakkında ne düşünüyorsan, senin de başına o gelir. Ak, kara diyerek kara olmaz. İzmir’in moralini bozmaya kimsenin hakkı yok. İzmir 2011 yılında, İzmirlinin ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve ilçe belediyelerinin yaptığı yatırımlarla dünyada ekonomisi en hızlı büyüyen kentler arasına girmiştir. Bunu sahiplenmek istemek, hiçbir şey yapmadan sadece laf üretmek, hem İzmirli hemşehrilerimizin, işadamlarımızın, sanayicilerimizin, tacirimizin hem de gecesini gündüzüne katıp tırnaklarıyla bu kenti kalkındırmaya çalışan yerel yönetimlerin hakkını yemekten başka bir şey değildir. Bunun toplum tarafından böyle bilinmesini özellikle istirham ediyorum. Para problemimiz yok. Kaynağımız var. Yatırımları yapıyoruz. Kendi yaptığımız iş ve dürüstlük konusunda söyleyecek bir şeyimiz yok. Kişi kendini övmez, İzmirli bizim ne yaptığımızı bilir. Bizim Ankara’dan ve bürokrasiden çıkacak işlerimize a takip etsinler çıkarsınlar. Moral bozacaklarına kente bir faydaları dokunsun.”
TARTAN: RANT DEĞİL, HİZMET
Projenin gerçekleştirileceği araziyi tahsis eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise 15 yıllık bir hayalin gerçekleştiğini belirterek “Rant ekonomisinin gerçekleştiği bu süreçte Konak Belediyesi çok büyük gelir elde edebileceği bu arazisini, önce insan sloganıyla yola çıkarak, vatandaşın hizmetine sunmuş, burayı bir alışverişi merkeziyle yeni bir sıkışıklık alanı haline getirmek yerine, bir ferahlama alanı olmasını sağlamıştır” diye konuştu.
Hatay Askeri Hastane 248 Sokak ile 255 Sokak kesişiminde oluşturulan Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı, 3 bin 220 metrekarelik alanda inşa edilecek. 3 katlı olarak projelendirilen otopark, toplam 329 araç kapasiteli olacak. Eğimli bir arazi üzerinde oluşturulan otopark, yol kotuna göre dizayn edilecek ve en üstündeki alan pazaryeri olarak kullanılacak. Proje yaklaşık 4 milyon liraya mal olacak.





Editör: TE Bilişim