İZMİR 30’DAN FAZLA ÜLKEDEN GELEN OKUL YETKİLİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI İZMİR 30’DAN FAZLA ÜLKEDEN GELEN OKUL YETKİLİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hatay bölgesindeki otopark ihtiyacının karşılanması amacıyla projelendirdiği 2 otoparktan biri olan 329 araç kapasiteli, 3 katlı Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı düzenlenen törenle hizmete alındı. Otopark, toplam 4.7 milyon maliyet ile yaşama geçirildi.
Hatay Pazaryeri Katlı Otopark’ın açılış törenine Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, İzmir Milletvekilleri Oğuz Oyan, Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Hülya Güven, CHP İl Başkanı Ali Engin, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, belde belediye başkanları, belediye bürokratları, muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Çok sayıda vatandaş ise açılış törenini, evlerinin balkonlarından izledi.
KEŞİF ARTIŞI BEKLEMEDE
Üçyol - Üçkuyular Metro hattına ilişkin keşif artışı taleplerinin onaylanması için 8 ayı aşkın bir süredir beklediklerini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Keşif artışı gelirse yapacağız. Aldığımız bilgilere göre, sadece Sayın Başbakan’ın imzasına kaldı. Buradan, Hatay’da metroda en çok etkilenen yerden, Sayın Başbakan’a metro keşif artışının imzalanması dileklerimizi, isteklerimizi sunmak istiyoruz. Metro bittiğinde Hatay Caddesi çok daha farklı olacak; İzmir daha farklı olacak. Artık İzmir, 9 senedir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin kentin kanaat önderleriyle kol kola girerek, kenti kalkındırmak için yürüdüğü yolda, geri dönülemez, set çekilemez, engellenemez, manipüle edilemez duruma gelmiştir. İzmir ayağa kalkmıştır” dedi.
UMMANA BAKIYORUZ
İzmir’deki birlik ve beraberliğin önemine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu kentte birlik ve beraberlik var. Pozitif enerji var. Bunu İzmirliler olarak zor yakaladık, kolay bırakmayacağız. Yolumuz açık, ufkumuz büyük. Biz deniz kentiyiz, ummana bakıyoruz. Biz İzmir’i kalkındırarak, Ege Bölgesi’ni kalkındırarak ülkenin kalkınmasına, ülke insanının mutlu olmasına çalışıyoruz. Bütün samimiyetimizle, art niyetsiz, insan odaklı, mazlumun yanında ve kentin yarattığı değerleri kentliyle paylaşarak, kentin kaynaklarını kentin genelinin yararına kullanarak çalışmamızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.
Özellikle kırsalda kalkınma konusunda Türkiye’de en çok birikimi olan yerel yönetimlerin başında geldiklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu, neyi nasıl yapacaklarını ve nasıl başaracaklarını bildiklerini söyleyip ekledi: “4 milyon insanımızla birbirimize güvenerek, inanarak, sorunları çözmek, yerinde kalkınmayı sağlamak için çalışıyoruz.”
HATAY’DA DERSLERİNİ ALDILAR
Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:
“Metrodaki sabırları için ve destekleri için Hataylı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. 2011 Haziran seçimleri arefesinde siyasi partiler, hatta bir tane siyasi parti, Hatay’daki metro inşaatını kaşıyarak manipülasyon yapmaya çalıştı. Orada Hataylı hemşehrilerimiz bu manipülasyonlara tepki gösterdi. Arkadaşlarımız, ‘Hatay Caddesi’nde metroyu açamazsan oy kaybedeceğiz’ dediler, ben de ‘Hemşehrilerime güveniyorum, oyumuzun artacağına inanıyorum’ dedim. Oyumuz arttı. Bizim iyi niyetimizden, samimiyetimizden kimsenin olamadığı gibi sevgili Hataylı hemşehrilerimizin de hiçbir zaman şüphesi olmadı. Geçen gün de yine bir provakasyonla karşı karşıyaydı Hataylılar. Ve önce hanımefendiler, sonra beyefendiler, Hatay’da oturan insanlarımız yapılan bu olaya karşı çıktılar. Tepki gösterdiler. Manipülasyon yapmak isteyen bu insanlar, Hatay’da - İnönü Caddesi’nde bir kez daha derslerini aldılar. Hatay’da yaşayan tüm hemşehrilerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Şükranlarımı, minnet duygularımı sunmak istiyorum”.
“GÜZEL BİR TABLO”
Hizmetlerinden dolayı Başkan Kocaoğlu’na teşekkür eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, “Burası pek işlevsel olmayan bir alandı. Doğru yatırımları zamanında ve yerli yerinde yapan bir insan olarak, en başarılı, tutarlı, en iyi insan olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızı gördük. Burası için kendisiyle konuştuk ve çok kısa sürede Konak ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği yaparak bunun gerçekleşmesini sağladı. Ortaya güzel bir tablo çıktı. Bu tablodan sadece otopark olarak yararlanılmayacak, modern pazarcılık sistemini yaşama geçirecek düzenlemeyi de gerçekleştiriyoruz. Hep beraber bir aradayız. Bu birlik ve beraberlik, Türkiye’nin geleceği adına da farklı tartışmaların olduğu dönemde bir umut tablosudur diye düşünüyorum. Sayın Aziz Kocaoğlu’na da teşekkür ediyorum” diye konuştu.
BÜYÜKŞEHİR’DEN OTOPARK ATAĞI
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içindeki ihtiyaca cevap vermek için değişik bölgelerde katlı otopark projeleri oluşturarak yaşama geçiriyor. Alsancak Hocazade Camii karşısındaki alana tam otomatik otopark inşa etmeye başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı’nı da yaşama geçirdi. Hatay Askeri Hastane 248 Sokak ile 255 Sokak kesişiminde oluşturulan Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı, 3 bin 220 metrekarelik alanda inşa edildi. 3 katlı olarak projelendirilen otopark, toplam 329 araç kapasitesinde. Eğimli bir arazi üzerinde oluşturulan otopark, yol kotuna göre dizayn edildi ve en üstündeki alan pazaryeri olarak kullanılacak.
Geçtiğimiz dönemde Kültürpark Yeraltı Otoparkı (594 araçlık) ve Gaziemir Semt Garajını (291 araçlık) hizmete alan Büyükşehir Belediyesi, 100. Sokak Köprü Mahallesi Katlı Otoparkı (450 araçlık), Alaybey Katlı Otoparkı (635 araçlık) ve Buca Kasaplar Meydanı Yeraltı Otoparkı (155 araçlık) için proje çalışmalarını sürdürüyor.
OTOPARKLARA İNDİRİM DOPİNGİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZELMAN şirketi aracılığıyla işlettiği otoparkların fiyatlarında Eylül 2012’den itibaren uyguladığı indirimlerle otoparklarda park yapan araç sayısı artış gösterdi. Bornova Katlı Otoparkı, Eşrefpaşa Katlı Otoparkı ve Bostanlı Migros Otoparkı’nın 170 TL olan abone ücreti 100 TL’ye, 0-6 saat arası 5 TL olan eski ücret 3 TL’ye düşürülmüştü. Yapılan tarife değişikliğiyle Alsancak Yeraltı Otoparkı, Kültürpark Yeraltı Otoparkı, Bahriye Üçok Yolaltı Otoparkı, Çankaya Katlı Otoparkı ve Konak Katlı Otoparkı’nın 19.00-09.00 arası yeni ücretleri 3 TL olarak yeniden belirlenmişti. Gaziemir Katlı Otoparkı’ndaki 0 - 24 saat arası ücretler 5 TL’den 3 TL’ye, Karşıyaka Vapur İskelesi Otoparkı’nda ise 0 - 4 saat arası 3 TL’ye indirilmişti. Açık-kapalı alan engelli araç otopark ücreti 0-12 saat arası 2.5 TL olarak uygulanıyor.



Editör: TE Bilişim