Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık
Bu hafta sonu Bayındır’dan başlayacak kiraz festivali maratonu 15 Haziran’da Ödemiş Bademli ile devam edecek. 21 Haziran’da da Kiraz ilk kez düzenlenecek kiraz festivaline ev sahipliği yapacak.

BAYINDIR BALCILAR’DA 4. HEYECAN

Üç ilçedeki festival heyecanının ilki pazar günü Bayındır’ın Balcılar köyünde yaşanacak. 4. Bayındır Balcılar Kiraz Festivali’ne İzmir Büyükşehir Belediyesi de sanatçı desteği verecek. Konserlerin düzenleneceği, Balcılar Muhtarlığı’nca keşkek ikramının yapılacağı etkinlik pazar günü 16.00’da başlayacak.

BADEMLİ FESTİVALİ 15 HAZİRAN’DA

15 Haziran pazar günü ise Ödemiş’in kirazıyla ünlü Bademli beldesinde yıllardır devam eden 45. Bademli Kiraz Festivali gerçekleştirilecek. 12. Fidancılık Festivali heyecanının yaşanacağı etkinlikler Ödemiş Belediyesi’nce organize edilecek.

Daha önce Bademli Belediyesi’nce gerçekleştirilen festivalde bu yıl Ödemiş Belediyesi korolarının yanı sıra fantezi müziğin sevilen ismi Hamiyet sahne alacak. Çeşitli yarışmaların gerçekleştirileceği 45. Bademli Kiraz Festivali’ne yine festival alanı ev sahipliği yapacak.

KİRAZ’DA İLK KEZ KİRAZ FESTİVALİ

Bayındır ve Ödemiş’in ardından bir kiraz festivali de 21 Haziran Cumartesi günü Kiraz’da gerçekleştirilecek. Kiraz Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenecek Kiraz Festivali’nde en lezzetli kiraz seçilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla gerçekleştirilecek festival Kiraz Belediyesi önünden kortej yürüyüşü ile başlayacak.

Daha sonra tüm festival etkinliklerine Mustafa Kemal Atatürk Rekreasyon Alanı ev sahipliği yapacak. Halkoyunları gösterileri, en lezzetli kiraz yarışmalarının düzenleneceği festivalde Ödemiş Engelliler Derneği korosu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi pop orkestrası birer konser verecek. Festival coşkusu aynı akşam sahne alacak ünlü türkücü Hüseyin Turan ile doruğa ulaşacak.
Editör: TE Bilişim