İzmir Fransız Kültür Merkezi, bir ay boyunca ev sahipliği yapacağı Türk fotoğraf sanatının yaşayan efsanelerinden Yusuf Tuvi’nin 44 yıllık fotoğraf deneyimini yansıttığı sergiye görkemli bir açılış töreni ile merhaba dedi. Sergi, ziyaretçilere herkesin kendinden bir parça bulabileceği görsel bir şölen sundu.

İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

CESARETİN SIRRI

‘Fotoğrafın yeterince iyi değilse, yeterince yakınlaşamamışsın’ sözüne çok şey borçlu olduğunu söyleyen Tuvi “Robert Capa’nın bu sözü bana insana yakınlaşabilme cesareti verdi. Fotoğraf sadece anlık, duyguları anlatabilmek için bir ipucu. İnsanları ve coğrafyaları anlamadan, hissetmeden fotoğraf çekmek imkansız” dedi.

İlk günkü heyecanını hala kaybetmediğini söyleyen Tuvi “Mesleğe başladığım zamandan bu yana tam 44 yıl geçti. Bu sürede çok fazla yer gezdim, her gittiğim yer bana farklı bir deneyim kazandırdı, ancak heyecanımdan hiçbir şey kaybettirmedi. Hala her fotoğrafta ilk günkü gibi heyecanlanıyorum. Yaşadığım sürece yeryüzünün her türlü halini açığa çıkaran ışıkla hesaplaşmamdan asla vazgeçmem” diye konuştu.

DAVID’TEN TEŞEKKÜR

Yusuf Tuvi’nin sergisine ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen İzmir Fransız Kültür Merkezi Müdürü Caroline David “Sanatçının bunca yıllık deneyimlerini yansıttığı fotoğraflara baktığımda, bu büyük fotoğraf ustasının bizler için insanlığın hallerini akla getiren her bir parçayı dikkatle izlemekten büyük keyif alıyor ve kendisine, bizlerle paylaştığı tüm güzellikler için teşekkür ediyorum" diye konuştu. Sergi 23 Mart’a kadar Pazar günleri hariç her gün saat 10:00-18:00 arasında ziyaretçilere açık olacak.

Editör: TE Bilişim