İzmir'deki Cinayetin Zanlısı En Yakınları Çıktı İzmir'deki Cinayetin Zanlısı En Yakınları Çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölge esnafı ve mülk sahiplerinden büyük destek gördüğü İkiçeşmelik Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nde yapım aşamasına geldi. 2014 yılının ilk ihalelerinden birini İkiçeşmelik için gerçekleştirecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihi aks içerisinde kalan bu caddeyi yepyeni bir görünüme kavuşturacak.
Agora, Kadifekale ve Kemerelatı’ndan sonra İkiçeşmelik Caddesi’ne de el atan Büyükşehir Belediyesi, 13 Ocak 2014 pazartesi günü gerçekleştireceği ihale ile Fevzipaşa Bulvarı’ndan Cicipark’a uzanan gidiş-dönüş toplam 2.4 kilometrelik güzergahta cephe sağlıklaştırma çalışması yapılacak.
İkiçeşmelik olarak anılan ve Eşrefpaşa Caddesi ile Gaziosmanpaşa bulvarı ana arterinde olan bu bölümde cephesi düzenlenecek 6’sı tescilli olmak üzere 176 bina bulunuyor.
TURİZME CAN SUYU
Kentin tarihi, kültürel, turistik değerlerinin korunması ve geliştirilmesi için birçok projeyi uygulamaya geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi; Konak Meydanı düzenlenmesi, Kemeraltı’nda etaplar halinde cephe iyileştirmelerinin yapılması, İzmir’in antik dönemine ışık tutan Roma döneminin görkemli yapısı Agora’nın gün ışığına çıkartılması, tarihi İpek Yolu’nu içinde barındıran Cicipark’ın düzenlenmesi ve kentin kültürel kimliğine kazandırılması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Konak Meydanı, Kemeraltı, Agora ve Cicipark için geliştirilen projeler ile beraber “İkiçeşmelik Caddesi” kentin merkezinde birbirlerinden ayrılamayacak bir bütün olarak ele alınıyor. “İkiçeşmelik Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi”, Agora Antik Kenti’nin girişini de yeniden düzenleyecek.
İKİÇEŞMELİK CANLANACAK
Projesi kapsamında, cadde üzerinde bulunan yapıların caddeden algılanan ön ve yan cephelerinde, projelerinde öngörülen düzenleme ve tamiratlar yapılacak. Caddeden algılanan ön ve yan cephelerde doğrama tamiratı ve yenilenmeler, sıva tamiratı ve boya işlemleri, çatı tamiratı ve yenilemeleri yapılacak. Uygun olan yapılarda alaturka kiremit ile ahşap çatı yapılarak özgün haline uygun görünümler elde edilecek. Saç sundurma, saçak, tente ve metal askı elemanları kaldırılacak.
Dükkanların vitrin camları yenilenecek, olmayanlar için yeni vitrin camı yapılacak. Vitrin önlerine doğal taş malzeme ile tek tipte eşik, dükkan vitrinleri için de galvaniz renkli saç vitrin kepengi yapılacak. Mevcut reklam tabelalarının tümü kaldırılarak projesinde önerilen ebat, malzeme ve yazı şekline uygun şekilde tek tipte yeni reklam tabelaları hazırlanacak. Dükkan girişlerine, önerilen renklerde ve tipte tente uygulamaları yapılacak. Klima dış üniteleri ve tesisat boruları, yapıların projelerinde önerildiği şekilde gizlenecek. Gereken yapılarda korkuluk, giriş kapısı, demir korumaların tamir ve boya işlemleri yapılacak veya projesine uygun şekilde yenilenecek.
BAŞKAN KOCAOĞLU YAKINDAN TAKİP EDİYOR
Kenti tarihiyle buluşturma çalışmaları çerçevesinde Kemeraltı, Agora ve Kadifekale bölgelerinde çok önemli işler yaptıklarını hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şimdi sıranın İkiçeşmelik’e geldiğini söyledi.
İkiçeşmelik Caddesi’nin her iki yanındaki binaların cephelerini, tarihi ve kültürel dokularını koruyarak düzenleyeceklerini ve güzelleştireceklerini kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Tarihimizi ortaya çıkarıp korumak için çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Eski yapıları aslına uygun olarak restore ediyoruz. Kemeraltı ile birlikte oradaki esnafın işinin artması için de çaba gösteriyoruz. Kentin kalkınması için bunlar gerekli. Ama bizim eski dokularda en çok göz önünde olan yerimiz İkiçeşmelik Caddesi. İkiçeşmelik’i ele alıp düzeltmeden, bizim o yaptırdığımız kazılar, harcadığımız paralar ve bundan sonra yapacaklarımızın değeri tam olarak ortaya çıkmaz. İkiçeşmelik’te yapacağımız yenileme çalışmalarıyla, kent turizmine yeni bir ivme daha kazandıracağız” dedi.


Editör: TE Bilişim