İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
Gediz Üniversitesi, öğrenci otoparkına Türkiye'nin en büyük hibrit santrallerinden birini kurdu. Enerji ihtiyacının en az yarısını güneşten ve rüzgardan sağlayarak yılda yaklaşık 400 binl ira tasarruf edecek, yenilenebilir kaynakların elektriğe dönüştürülmesiyle de senede 450 ton karbon salınımı engelleyecek Gediz'e Otokar Firması jest yaptı. Ünlü otomotiv markası, ülkemizin ilk yerli elektrikli otobüsü Doruk Electra'yı gönderdi; egzozu olmayan, çevreyi kirletmeyen doğa dostu araç, üniversitenin kullanımına sunuldu. Kampüsteki santralde güneşten ve rüzgardan üretilen enerjiyle şarj edilen otobüs, hafta içi öğrencilerin ulaşımında kullanılıyor, hafta sonları da İzmir sokaklarında boy göstererek yenilenebilir enerjiye dikkat çekiyor. 

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Otokar yetkililerine teşekkür etti. Prof. Dr. Çevik, Türkiye'nin ilk elektrikli otobüsünün kullanımlarına sunulmasından büyük gurur ve mutluluk duyduklarını dile getirdi, şunları söyledi:“Çevreci enerji kaynaklarından daha fazla yararlanılması ve doğamızın korunması için şimdiye kadar birçok bilimsel proje geliştirdik. Bu çalışmalarımızdan biri de öğrenci otoparkımıza kurduğumuz hibrit enerji santralimiz. Sadece araç bırakılan atıl durumdaki 3 bin metrekarelik alanı güneşten ve rüzgardan aynı anda elektrik üreten santrale dönüştürerek öncü bir adım attık. 

Rüzgar ve güneş potansiyeline dikkat çekmek hem topluma hem de öğrencilerimize çevreci enerji bilinci aşılamak istedik. Ne mutlu ki yaşadığımız sevincimiz Otokar'ın gönderdiği elektrikli otobüsle taçlandı. Kampüsümüzde elde ettiğimiz doğa dostu enerjiyle şarj edilip çevreyi kirletmeden ulaşım imkanı sağlayan bu araç yol aldıkça, toplumumuz da çevre bilincinde daha ileri noktalara ulaşacak. Daha temiz bir çevre, daha yaşanabilir bir dünya için yorulmak bilmeden çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

 
Editör: TE Bilişim