Atıyla, koyboy kıyafetiyle yine sandık başına gitti Atıyla, koyboy kıyafetiyle yine sandık başına gitti
Proje kapsamında 3 Mayıs’ta İzmir Çiğli’de yapılan eğitimlere Yalan Dünya dizisinin yıldızı Gupse Özay da katıldı.İnternetle ilgili deneyimlerini kendine has üslubuyla anlatan Özay, katılımcılara kahkaha dolu anlar yaşattı.
Geçen yıl Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın açılışını yaptığı, TTNET’in kurumsal sosyal sorumluluk projesi ‘İnternetle Hayat Kolay’ projesi kapsamında düzenlenen eğitimlerin ilk konuğu Yalan Dünya dizisinin yıldızı İzmirli oyuncu Gupse Özay oldu.
3 Mayıs’ta İzmir Çiğli’de yapılan eğitime katılan Gupse Özay, internetin önemini ve hayatındaki yerini kendine has eğlenceli üslubuyla anlattı. Özay’ın konuşmasını büyük bir keyifle dinleyen katılımcılar, etkinlik süresince kahkaha dolu anlar yaşadı.
Projenin bir parçası olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Gupse Özay, “İnterneti kullanabilmek, günlük hayatımızın olmazsa olmaz konularından biri haline geldi. TTNET’in, herkesi internetle buluşturmayı amaçlayan İnternetle Hayat Kolay projesiyle önemli bir konuya öncülük ettiğini düşünüyorum. İnternetin kariyerimin şekillenmesinde de önemli bir rolü var. Bulunduğum noktaya giden yolların ilk adımlarını internet üzerinden attım. Dolayısıyla internetin sunduğu dijital dünyaya kişisel olarak ayrı bir önem veriyorum. TTNET’e bu değerli sosyal sorumluluk projesi için hem bir İzmirli hem de Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşmesini isteyen bir vatandaş olarak teşekkür ederim” 
Eğitimlere Gupse Özay’ın ardından oyuncu ve sunucu Berna Laçin ve İzmirli bir grup gencin kurduğu beğenilen müzik gruplarından Model katılacak.
’İnternetle Hayat Kolay’ projesi daha önce internetle tanışmamış, 12 yaş üzerindeki genç-yaşlı, kadın-erkek geniş bir kitleyi internetle tanıştırıyor. TTNET bu projeyle, iletişim teknolojilerini kullanarak bilgiye erişimde eşit imkan sunmayı hedefliyor.
Projeyle eğitimi katılımcıların ayağına götüren TTNET eğitim TIR'ı teknolojik donanımıyla kursiyerlere eğitim uygulamalarını aynı anda deneyimleme ve interaktif bir eğitim alma imkânı sunuyor.
Başvuruların, katılımcıların kendi bölgelerindeki muhtarlıklar, TTNET satış ofisleri, sivil toplum örgütleri ve kadın kuruluşları aracılığıyla alındığı projede, uzman eğitmenler eşliğinde interneti anlama ve öğrenme derslerinin yanı sıra teknolojideki son gelişmeler, Facebook, Twitter gibi sosyal ağlar, Skype gibi görüntülü haberleşme platformları, internette alışveriş ve güvenlik gibi konularda eğitim veriliyor. Bir hafta içinde 10 saatlik programı tamamlayan katılımcılar sertifika almaya hak kazanıyor.

Editör: TE Bilişim