Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi. Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi.
Yaklaşık 6 ay önce İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konulan aktarmalı ulaşım, İzmirlilerden tepki almaya devam ederken alışık olunmayan türden protestolara da sebep oluyor.

Balçova’dan Işıkkent’teki işine 3 araç değiştirerek yaklaşık 2 saatte giden Fatih Buzgan, hemen her sabah işine koşarak gidiyor. Buzgan, 20 km’lik mesafeyi 1 saat 20 dakikada kat ederek hem zamandan tasarruf yapıyor, hem de ulaşımını bedavaya getirmiş oluyor.

“Hem sağlığımı korumak adına, hem çevreci bir yaşam adına, hem de bu aktarmalı ulaşımı protesto etmek amacıyla neredeyse her gün işyerime koşarak gidiyorum” diyen Fatih Buzgan, “20 km’lik bu parkuru koşarak daha kısa sürede, ekonomik ve çevreye zarar vermeden ulaşmış oluyorum” diye konuştu.

“ÖNCE BİSİKLETLE DENEDİM”
İzmir’in ulaşımda hala çağ atlayamadığını savunan Buzgan, “İzmirliler olarak beklentimiz çok daha büyük. Burası Türkiye’nin üçüncü büyük şehri. Aktarmalı ulaşım, hiç hoşumuza gitmeyen bir şekilde sonuçlandı. Bu mesafeleri daha az vesaitle aşmamız gerekiyor, beklentimiz o yönde. Bu yüzden benim Balçova’dan Işıkkent’e olan seyahatlerimde pek keyif alamadığımı ve çok zamanımı harcadığımı gördüm, 3 vesait değiştirerek. Bunun yerine önce bisikletle denedim ve yarısı kadar sürede gittiğimi fark ettim. Bunun ardından koşarak ta denedim. Yine daha kısa bir sürede, stressiz bir şekilde, ekonomik ve sağlıklı bir şekilde işime gittim. 20 km’lik parkuru 1 saat 20 dakika gibi kısa bir sürede aşıyorum” dedi.

“KOŞAN İNSAN HIRSIZ SANILIYOR”
Dışarıdan değişik tepkiler aldığını anlatan protestocu sporcu, “Ülkemizde koşan insanların sadece hırsız olması bekleniyor. Normal bir vatandaşın sağlığı için, hele ki ulaşımı için koşması çok garip karşılanıyor. Şaşırıyor insanlar bunu duyduğunda” ifadelerini kullandı.

Yurtdışındaki uygulamalardan da bahseden Buzgan, şöyle konuştu: “Orada zaten bisikletli yaşamın ulaşıma entegrasyonunu görüyoruz. Koşarak ta yurtdışında insanlar evlerine işlerine ulaşabiliyorlar. Bende bunun bir örneğini göstermek istedim”.

Editör: TE Bilişim