Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması
 İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışında yaşanan tercüman krizinden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından görevlerine son verilen Fuarlar Müdürü İclal Özer, Uluslararası İlişkiler Müdürü Zeynep Aslı Acar, Tanıtım ve Organizasyon Müdürü Aslı Demir, Ziyaretçi İlişkileri ve AR-GE Müdürü Ege Acar ile Personel Şefi Tuba Büyüköztürk işe dönebilmek için dava açtı. İdare Mahkemesi’nde görülecek davada müdürler haklı görülürse görevlerine yeniden dönecek. Kocaoğlu’nun, "Topunuzu bir araya getirsem bir adam etmezsiniz” sözlerini sarf ettiği iddialar arasında yer alıyor.
Türkiye’nin ilk ve en büyük fuarı olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın 83. yılı açılışında yaşanan tercüman krizi sonrasında patlak veren operasyonun yankıları sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Güney Afrika ülkesi Mauritius Yatırım Ajansı’nın ortaklaşa düzenlediği toplantıda terecüman krizi yaşanmıştı. Mauritius Sanayi, Ticaret ve Tüketiciyi Koruma Bakanı Cader Sayed Hossen’in konuşması tercüman olmadığı için tercüme edilememişti. Yaşanan tercüman krizi sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZFAŞ Genel Müdür Mehmet Şakir Örs’ün istifasını aldı. Sorumlu gördüğü müdürleri fuar süresi boyunca zorunlu izne gönderen Kocaoğlu, daha sonra üst düzey beş personelin iş akitlerini feshetti.
İŞE İADE DAVASI
Kocaoğlu tarafından görevlerine son verilen İZFAŞ Fuarlar Müdürü İclal Özer, Uluslararası İlişkiler Müdürü Zeynep Aslı Acar, Tanıtım ve Organizasyon Müdürü Aslı Demir, Ziyaretçi İlişkileri ve AR-GE Müdürü Ege Acar ile Personel Şefi Tuba Büyüköztürk yargıya gitti. Beş isim işe iade davası açtı. Ortak hareket eden İZFAŞ’taki müdürler aynı avukata vekalet verdi. Müdürler, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun talimatı ile gerekçesiz olarak işten atıldıklarını ifade etti. İş akitlerinin feshedilmeden önce uyarı, disiplin cezası ya da başka bir işlem yapılmadığını belirten müdürler, konumları gereği rencide olduklarını dilekçelerinde belirtti. Başkan Kocaoğlu’nun olayın ardından İZFAŞ’ta müdürler ile yaptığı toplantıda “Topunuzu bir araya getirsem bir adam etmezsiniz” sözlerini sarf ettiği iddialar arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilişim