TEMA'dan Çağrı: Doğal Afetlere Dirençli Kentler İstiyoruz! TEMA'dan Çağrı: Doğal Afetlere Dirençli Kentler İstiyoruz!
 Üç yıldır İZFAŞ Genel Müdürlüğü görevini yürüten Örs’ün Baikan Kocaoğlu tarafından istifasının istenmesine neden olan olayın, Türkiye Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Mauritius Yatırım Ajansı’nın ortaklaşa İzmir Kaya Thermal & Convention Otel’de düzenlediği, Türk ve Mauritiuslu özel sektör temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda yaşandığı öğrenildi.

Mauritius Sanayi, Ticaret ve Tüketiciyi Koruma Bakanı Cader Sayed Hossen’in konuşması, görevli tercüman tarafından Türkçe’ye çeviremedi. Aynı toplantıda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Müdür Örs’e tercümanın neden yetersiz kaldığını sordu.

Örs ile Kocaoğlu arasından gerginlik yaşanırken, Başkan’ın Örs’ten istifasını istediği öğrenildi. Örs de fuarın resmi açılış sonrası Kocaoğlu’na istifasını sundu. Başkan Kocaoğlu da istifayı işleme koydu.

Görevinden ayrılan Mehmet Şakir Örs, ’’İstifamın istenmesinin nedeni tercüman krizidir. Bir talihsizlik yaşandı. Biz İZFAŞ olarak Bakanlık ve konuk ülke ajansının düzenlediği o toplantıya sadece lojistik destek veriyorduk. Çalıştığımız şirketin hatası yüzünden kriz yaşandı. Başkanımız da takdir yetkisini kullandı. İş hayatında böyle şeyler olur. Karara saygılıyım. Önemli olan fuarımızın bir zarar görmemesi. Başka biri gelir hayat devam eder.’’ dedi.

Editör: TE Bilişim