İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
Çağdaş, cesaretli, yenilikçi, özgüveni yüksek, girişimci ruha sahip, sosyal ve ekonomik anlamda üreten kadını hedefleyen İZİKAD, başta eğitim olmak üzere birçok alanda çalışmalarına bu yıl da devam edecek. 
Üniversitede okuyan ve master yapan kız öğrenciler için girişimcilik ve kişisel gelişim alanlarında eğitim çalışmalarının bu yılda devam edeceğini ifade eden İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Candan Çilingiroğlu, Dernek üyelerinin de eğitim alanlarla iş hayatındaki bilgi ve tecrübelerini paylaşacaklarını söyledi.
Öğrencilerin Avrupa Birliği, İzmir Kalkınma Ajansı ve KOSGEB projelerini de destekleyeceklerini ve kendi işlerini kurmaları için her türlü desteği sağlayacaklarını anlatan Çilingiroğlu, “Biz geçen yıl 20 kişiye eğitim verdik. Bu yıl bu sayıyı daha da artırmak istiyoruz. Eğitimlerini tamamlayıp projesini ortaya çıkaran 1 kişiye de yurtdışında çalışma imkanı sağlayacağız. Eğitimlerimizi Hiçbir karşılık beklemeden alanında uzman akademisyenler veriyor. Bu eğitimleri tamamlayanların peşlerini de bırakmıyoruz. Kendi işini kurasıya Ya da bir kurumda etkin bir görevde çalışasıya kadar takip ediyoruz. Türkiye'nin işsizlik sorununun çözümüne kendi çapımızda bu projeyle katkı sağlamaya çalıyoruz” dedi.
İzmir'den beyin göçünü önlemek içinde Genç İZİKAD projesini hayata geçirdiklerini anlatan Çilingiroğlu, bünyelerinde eğitim çalışmalarına katılan gençlerin, İzmir'de istihdam edilmeleri Ya da kendi işlerini kurmaları için her türlü desteği verdiklerini kaydetti. Geçen yıl yaşlı ve hasta bakım kursunu başarı ile tamamladıklarını ve bütün katılımcıların işlerine yerleştiğini anlatan Çilingiroğlu, bu yılda 0-3 yaş çocuk bakıcılığı meslek kursunu düzenleyeceklerini vurguladı.
Sonrasında Perakende eğitimi de vermeyi planladıklarını anlatan Çilingiroğlu, İZİKAD Akademi olarak ihtiyaç doğrultusanda eğitim çalışmalarını çeşitlendirebileceklerini de ifade etti. Dernek olarak eğitimli ve iş sahibi kadın hedefi ile çalıştıklarının altını çizen Çilingiroğlu, üretmeyen, ekonomiye katkı sağlamayan kadının kendine de güveni olmadığını savundu. Çalışmanın sadece para kazanma ile ilgisi olmadığını, az bir maaşla bile çalışsa kadının kendine saygısının arttığını, eşlerinden bile daha çok saygı gördüklerine dikkat çeken Çilingiroğlu, “Çocukları bile kendisine daha farklı yaklaşıyor. Saygı duyuyor. Kadınlar çalışarak hayatını daha iyi planlıyor. Nüfusun yarısının kadın olduğu bir ülkede, kadınları ne kadar çok çalışma hayatına katabilirsek o kadar çok zengin bir ülke oluruz. Biz bu konuda farkındalığı bir nebze bile artırabilirsek ne mutu bize” diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim