Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
Radyo Romantik Türk ve RT Haber Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Polat, radyo olarak un küçük bir boyoz etkinliği olarak planladıkları organizasyon kısa sürede geniş kitlelere ulaşınca festival haline dönüştüğünü ifade ederek, "İzmirli kendi festivalini kendisi oluşturdu" dedi.

Polat, sosyal paylaşım sitesinde 3 günde 12 bin kişiye ulaştıklarını belirtti. Polat, yaklaşık 5 saat sürmesi planlanan festivalde radyo istasyonu olarak büyük bir sahne kuracaklarını, nostaljik şarkılar eşliğinde bir sabah kahvaltısına dönüştüreceklerini söyledi. Polat, bu festival radyonun etkinliği olarak gözükse de İzmir'in kalbine dokunduğunu ifade ederek, "Bir anda İzmir'in tamamı bu festivale sahip çıktı ve ciddi anlamda organize oldular. Bazı okullar, şirketler tam kadro geleceklerini belirttiler. Muhtemelen önümüzdeki yıllarda bu festival geleneksel hale dönüşecektir" diye konuştu.

Polat, boyoz ile ilgili birçok yarışma olacağını söyleyerek, "Festival beraberinde en çok boyoz yeme yarışmamız var, ilginç bir sahne olacağını düşünüyoruz. Hem bay hem bayan kategorisinde en çok boyoz yiyenler arasında yapacağımız yarışma sonucunda hediyelerimiz var. Pozitif Life grubu canlı müzik verecek. İlginç boyoz yeme, fotoğraf ve ilginç boyoz resmi yarışması olarak iki ayrı yarışma var. İlk 10'a kalan katılımcıların resimlerini oraya gelenlerin oylamasına sunup hediye vereceğiz" şeklinde konuştu.

Sosyal paylaşım sitesinde çığ gibi büyüyen etkinlikle ilgili hiç beklemedikleri bir ilgi gördüklerini belirten Polat, şunları söyledi:
"Bu reaksiyon hızlı bir şekilde yayıldı. İzmir'in birçok firması bizi arayıp destek verdiler. Yumurtacımız, peynircimiz, çaycımız aradı ve İzmir'in birçok kesiminden gelecek olan kitleye ücretsiz olarak bunu ikram etmek istediklerini söylediler. Hatta ev hanımları arayıp, yumurtayı evde pişirebileceklerini, boyoz dağıtımında destek olabileceklerini belirttiler. Bu süre zarfında sosyal medya Boyoz Festivali'yle çalkalandı, ulusal mecraların da katkısıyla bir anda İzmir'in festivale bürünmesine sağlandı ve
yıllardır Boyoz Festivali'nin yapılması bekleniyormuş ama yapılmıyormuş gibi büyük bir kitlenin desteğini gördük."

"BOYOZUN MARKA TESCİLİNE BAŞVURDUK"
Festivalin öngörüsüyle marka tesciline başvurduklarını anlatan Polat, şunları kaydetti:
"İzmir Boyoz Festivali'nin isim hakkını kontrol altına almak ve gerçekleştirilecek etkinliklerin bu yıldan daha iyi olacağı düşüncesiyle organize olmak istiyoruz. Tabii İzmir'in festivali yoktu. Uzun süredir İzmir halkının temas ettiği bir festival yoktu. İzmir Boyoz Festivali aslında her gün sabah kahvaltısında yediğimiz, pazar günüde kahvaltılarımıza dahil ettiğimiz boyoz. Ama boyozun hem yenme şekli itibariyle hem de sadece İzmir'e özgü olması itibariyle İzmirli ve İzmir'in dışında yaşayan İzmirliler
festivale ciddi anlamda sahip çıktılar diyebiliriz."

Alsancak vapur iskelesindeki çim alanda saat 11.00'de başlayacak olan festivalde Radyo Romantik Türk, Konak Belediyesi Başkanı Hakan Tartan'ın ve sponsorların katkısıyla ücretsiz boyoz, yumurta ve peynir dağıtılacak.

Editör: TE Bilişim