İzmir’de karısını bıçaklayarak öldüren 58 yaşındaki adam tutuklandı İzmir’de karısını bıçaklayarak öldüren 58 yaşındaki adam tutuklandı
Turistik beldeye hem 100 kilometrelik kanalizasyon şebekesi döşenecek hem de ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kurulacak. 
Bütünşehir Yasası ile birlikte kendi sınırlarına bağlanan 9 ilçe 23 belde ve 400’e yakın köyün sorunlarını çözmek için 2014 yılını beklemeden kolları sıvayan İzmir Büyükşehir Belediyesi; tarihi, doğası, denizi ve nergis çiçekleriyle ünlü Mordoğan’ın en büyük problemlerinden biri olan evsel atık su sorununa el attı. İZSU Genel Müdürlüğü, kanal alt yapısı olmayan Mordoğan’a kanalizasyon şebekesi döşemek ve ileri biyolojik atık su arıtma tesisi yapmak için proje çalışmalarına başladı.
Kanal sularının modern bir şekilde kanalizasyonla toplanması ve arıtma tesisine iletilerek arıtılmasını sağlamak amacıyla yürütülecek çalışmalar kapsamında, turistik beldeye 100 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi döşenecek. Mordoğan’ın yaz ve kış nüfusu dikkate alınarak uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kurulacak. Kanal ve arıtma tesisi yatırımları eş zamanlı olarak yürütülecek.
Mordoğan’a döşenecek kanalizasyon projesi için İZSU, 12 Aralık tarihinde ihale yapacak. Sulucadere Mevkii’nde 17 bin metrekarelik alanda kurulacak ileri biyolojik atık su arıtma tesisi için ise İZSU, 2014 yılının ilk aylarında proje ihalesine çıkacak. 6 aylık proje yapım sürecinin ardından sıra yapım ihalesine gelecek.
Mordoğan’ın en büyük sorunlarından biri olan evsel atık su sorunun çözülmesi ile birlikte, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yarımada’yı kalkındırmak ve turizmin yıldızı yapmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar da önemli bir ivme kazanmış olacak. 
Editör: TE Bilişim