Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarım üreticilerine destek olmak amacıyla başlattığı fidan dağıtımını, görev alanına yeni giren ilçelerde de sürdürdü. Önümüzdeki dönemde tüm ilçelerde devam edecek ve 5 yıllık periyoda yayılan dağıtım kapsamında, üreticilere 1 milyon adet fidan verileceği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi, “Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi Kapsamında Ağaçlandırma Projesi” ile İzmir’in 11 ilçe ve 450 köyündeki 20 bin çiftçiye toplam 500 bin adet meyve fidanı dağıttı. Bergama, Bayındır, Beydağ, Çeşme, Dikili, Karaburun, Kınık, Kiraz, Ödemiş, Selçuk ve Tire'deki üreticiler hem zeytin hem de armut, ayva, badem, ceviz, dut, elma, incir, erik, kayısı, kiraz, nar, şeftali ve vişne fidanları dağıtıldı. Proje kapsamında bugüne kadar dağıtılan fidanların alım bedeli 2 milyon lirayı aştı.

Çalışmaları yürüten Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Yapı Şube Müdürlüğü yetkilileri, yeni bağlanan ilçelerdeki çiftçilere 1 dekarda yetişebilecek şekilde 20-25 adet fidan dağıttıklarını belirterek şu bilgileri verdi:

“Bu projeyi toprak verimliliğinin artırılması, çiftçimize ek gelir sağlanması, boş kalan alanların meyve fidanlarıyla desteklenmesi ve meyveciliğin geliştirilmesi için çok önemsiyoruz. Çiftçilerimiz meyve fidanlarına ulaşma konusunda bazı sıkıntılar yaşıyordu. Bu eksikliği görerek fidanlarını biz temin ettik.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yıl sürecek “Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi Kapsamında Ağaçlandırma Projesi” ile bu yıl her üreticiye 1 dekar olmak üzere yaklaşık 20.000 dekar arazinin üretime kazandırılması ve değerlendirilmesi hedefleniyor. Dağıtımların ardından yerli üreticiye kazandırılacak fidan sayısı 1 milyon adeti bulacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önceki yıllarda da çiftçi destek çalışmaları gerçekleştirmiş ve 2008-2009-2010 yılları arasında 15 ilçedeki 140 köyde, 7950 üreticiye 262 binin üzerinde meyve fidanı, bağ çubuğu ve zeytin dağıtımı yapmıştı.

Büyükşehir Belediyesi, üreticilere destek olmak amacıyla ova yollarını asfaltlamaya, sözleşmeli üretim modeliyle kooperatiflere destek olmaya ve bölgedeki organik tarımı yaygınlaştırma çalışmalarına devam ediyor.

Editör: TE Bilişim