Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, İzmir’de yaklaşık 40 bin kişinin katılımıyla kutlandı. Sendika temsilcilerinin birer konuşma yaptığı programda anonslar yapıldığı sırada devrim şehitlerinin isimleri sayılırken, Dersim isyanının önderi Seyit Rıza’nın isminin okunmasını protesto eden aralarında Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği üyelerinin de bulunduğu bir grup alanı terk etti. Öte yandan bazı gruplar da ellerinde Abdullah Öcalan'ın resimlerinin bulunduğu bayraklar salladı.

“BU 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MİLAT OLSUN”

Programda ortak basın bildirisini valiliğin eylemlere katıldığı gerekçesiyle açığa aldığı Dr. Fatih Sürenkök ve eğitimci Bahri Akkan okudu. Bildiride laiklik ve demokrasi vurgusu yapılırken, kiralık işçi, esnek çalışma, kıdem tazminatı uygulamalarının yanı sıra işçi ölümleri, istismar ve kadına yönelik şiddet de protesto edildi. Açıklamada, “Bu 1 Mayıs bir milat olsun. İzmir’in demokratları, devrimcileri, emekçileri olarak bu birlikteliğimizi koruyarak alanlarda kol kola olalım. Biz güçlerimizi birleştirdikçe ne saray ne de saltanat kalacaktır. Biz halkların birlikte kardeşçe yaşadığı özgür, laik, demokratik, emekçi bir Türkiye yaratacağız” ifadeleri kullanıldı.
Ortak basın bildirisinin ardından İlkay Akkaya, sevilen şarkılarıyla alanda bulunanlarla buluştu. Kalabalığın da türkülere eşlik ettiği konserin ardından alandaki kalabalık dağılacak. 
Editör: TE Bilişim