Hamza Dağ'dan Basmane Esnafına Müjde Hamza Dağ'dan Basmane Esnafına Müjde
İki gün boyunca RedBull X Fighters Jams İzmir Motorsiklet grubu İzmir’de seyirci rekoru kırmaya hazırlanıyor. İzmir’de ilk defa gerçekleştirilecek olan gösterileri 50 bin kişinin izlemesi bekleniyor. Yine bugüne kadar konserlerinde 150 bin kişilik bir izleyici kitlesine ulaşan Kenan Doğulu da bu rakamı egale etmeye hazırlanıyor.Bu yıl 17-18 Mayıs tarihlerinde 11’nci kez start alacak ve 19 Mayıs Gençlik Bayrımı kutlamaları ile bütünleşecek olan Alsancak Şenliği’nde gençler iki gün boyunca Türkiye’nin son dönemde yıldızı parlayan grup Pinhani ve ünlü sanatçı Kenan Doğulu konseriyle renkli ve coşkulu saatler yaşayacaklar, eğlenecekler. Ayrıca onlarca dans ve gösteri grupları Alsancak semtinin çeşitli bölgelerinde renkli gösteriler ile unutulmaz görsellikler sunacaklar. İzmir’de ilk defa motorsiklet üzerinde çılgın akrobatik hareketler ve atlayışlar yapılacak.

ESNAFIMIZ İZMİR VE EGELİLERE KUCAK AÇACAK


Gençlerin ilgisini çekecek olan gösteriler iki gün boyunca Alsancak Vapur İskelesi ve Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, şenlik boyunca insanı öne çıkaran, özellikle gençlerin katılımını sağlayan, her gün sabahtan akşama kadar renkli ve cıvıl cıvıl, içi dolu bir program hazırlandığını söyledi. Başkan Tartan, “Alsancak Şenliği artık kurumsal bir şenlik oldu. Kaliteli bir noktaya taşındı. İki gün boyunca coşkunun her boyutu olacak. Kenti kucaklayan, eğlence, iş ve kültür mekanı Alsancak’a tüm gençleri bekliyoruz. Bu süreçte esnafımız da İzmir ve Egelilere sevgiyle kucak açacak” dedi.

KENAN DOĞULU YÜZ BİNLERİ BEKLİYOR

17 mayıs Perşembe günü Kenan Doğulu Gündoğdu Meydanı’nda saat 21.00’de gençler ile buluşacak, gece geç saatlere kadar sürecek olan konseri gençler ücretsiz izleyebilecek. Şenliğin ikinci günü 18 Mayıs Cuma akşamı, Tüm dünyanın ilgiyle izlediği serbest stil motokros yarışı (FMX) Red Bull X-Fighters heyecanı bu yıl Türkiye’yi sarıyor. İzmir’de düzenlenecek olan gösteri niteliğindeki Red Bull X-Fighters Jam’ler yalnızca İzmir’deki sporseverlere unutulmaz anlar yaşatmakla kalmayacak, aynı zamanda tüm ülkeyi, 16 Haziran’da İstanbul’da Yedikule Zindanları’nda düzenlenecek olan Red Bull X-Fighters Istanbul 2012 yarışına hazırlayacak. Akrobatik hareketleriyle yerçekimine meydan okuyan Red Bull X-Fighters sürücüleri 18 Mayıs’ta İzmirlilerle buluşacak. Red Bull X-Fighters Jam’ler ücretsiz olarak izlenecek.



YERÇEKİMİNE MEYDAN OKUYORLAR


Yer çekimine meydan okuyan yetenekli serbest stil motosiklet (FMX) sürücüleri Red Bull X-Fighters Jams gösterileriyle akrobasinin, kontrolün ve gözü karalığın sınırlarını zorlayacak. Red Bull X-Fighters’ın uluslararası yarışlarından farklı olarak, Red Bull X-Fighters Jam’ler daha çok gösteri niteliğinde oluyor. Daha önce Red Bull X-Fighters’ın düzenlenmemiş olduğu İzmir’de sporseverler serbest stil motokrosun (FMX) büyülü dünyasıyla tanışacak. 2010 Dünya Supersport şampiyonu Kenan Sofuoğlu da gösterilerin bir bölümünde motoru ile küçük bir sov yapacak. Hayatları boyunca unutamayacakları bir sportif performans izlemek isteyen tüm İzmirlileri 18 Mayıs Cuma günü İzmir Gündoğdu Meydanı'na bekliyoruz. 18 Mayıs'ta İzmir Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda yerinizi alın, gösteri saat 20.00’de başlayacak. Gençlerin yeni gözdesi grup Pinhani ise Alsancak Vapur İskelesi’nde saat 19.00’da sahneye çıkacak ve İmbat rüzgarının tatlı tatlı estiği saatlerde gençlere seslenecek.

HER YAŞA HER KESİME UYGUN EĞLENCELER


Alsancak Şenliğinde gençlerin ilgisini çekecek ve katılımlarını sağlayacak çok sayıda etkinlik yer alıyor. Dominik Caddesi’nde çocuk aktiviteleri arasında; Sokak Sanatları Atölyesi, Çocuklarla Yer Boyama, Yüz Boyama, Tahta Bacak, Heykeltıraş Ekin Erman Çocuklarla Heykel Atölyesi, Deniz Özgökbel Çocuklarla Karagöz Atölyesi, Tarla Faresi Tiyatrosu Çocuk Oyunu ve Bisiklet Derneği Gösterisi miniklerin de ilgisini çekecek. Buca Eğitim Fakültesi müzik grubu, What’s Up Pop, Inn N Out Band, Çağdaş Yaylı Flamenco Esmirna Grupları mini konserler verecek. Gazi Kadınlar Sokağı’nda geleneksel günbatımı sohbetleri gerçekleştirilecek. Ege yemeklerinin çekişeceği yemek yarışmaları düzenlenecek.


Editör: TE Bilişim