Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, 30 Mart 2014'te yapılan yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmuş ancak seçimi kazanamamıştı. Genel seçimlerde İzmir'den milletvekili seçilen ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevine getirilen Yıldırım'ın, bugün AK Parti Genel Başkan Adayı olduğu açıklandı. Bu haber, İzmirliler tarafından sevinçle karşılanırken, Yıldırım'ın başbakan olmasının İzmir'e faydalı olacağını düşünen vatandaşlar, "İzmir köy gibi. Bizi şu köyden kurtarsın başka bir şey istemiyoruz" dedi.

"ÇALIŞKAN BİR SİYASET ADAMI"
Binali Yıldırım'ın Türkiye'ye katkı sağlayacağını düşündüğünü ifade eden İsmail Gökmen isimli vatandaş, "İzmir'e hayli hayli katkı sağlar. Binali Yıldırım gerçekten çok çalışkan, proje üreten, üretmiş olduğu projeleri uygulayan bir siyaset adamı. İzmir'de belediye başkanlığı seçilememesinin ötesinde başbakanlığında İzmir'e daha çok faydalı olacağına inanıyorum" diye konuşurken, Serkan Tırtar ise "Binali Yıldırım'ın İzmir'e faydalı olacağını düşünüyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanamamıştı ama bu yüzden İzmir'e faydalı olmayacağını düşünmüyorum. İzmir için elinden geleni yapacaktır" dedi.

"İZMİR KÖYKEN ŞEHİR OLACAK"
İzmir'deki belediyelerin ağırlıklı olarak CHP'li olduğunu hatırlatan Murat Ağrılı vatandaş da, "İzmir'i CHP alıyor ama İzmir hep kaldırım taşı. Faaliyet yok. Binali Yıldırım projelerini söyledi ama İzmir oy vermedi. İzmir köyken şehir olacak. İzmir de Ankara, İstanbul Eskişehir gibi olacak. Başbakan olacak olmasına çok sevindim" ifadelerini kullandı.

"KÖYDEKİLER BURAYI BEĞENMİYOR"
Aysun Özdar ve Murat Özdar çifti de, Binali Yıldırım'ın başbakan olacak olmasından memnun olduklarını belirtti. Aysun Özdar, "Binali Yıldırım inşallah İzmir'e faydalı olur. Şuanki durumdan hiç memnun değiliz. Binali Yıldırım'ın faydalı olmasını diliyoruz. İzmir köyden de beter. Köydekiler burayı beğenmiyor" derken, Murat Özdar ise şunları söyledi: "İzmir zaten yerel seçimlerde büyük bir kayıp verdi ve Binali Yıldırım'ı başkan olarak seçmedi. Binali Yıldırım, projelerini yaparsa İzmir, İzmir olacak. Bizi şu köyden kurtarsın başka bir şey istemiyoruz." 
İzmir'de uzun süren su kesintilerini de hatırlatan Özdar, "İzmir denince akan suların durduğunu söylediler. Gerçekten de durdu. Bir ay daha duracak. Biz bu çöplükten, rezillikten kurtulmak istiyoruz. İnşallah gelir ve bizi kurtarır" dedi.

"TÜRKİYE'DE NELER YAPTIĞINI GÖRDÜK"
AK Parti'ye desteklerinin devam edeceklerini kaydeden Ömer Çoban isimli vatandaş, "Çok mutluyuz. Binali Yıldırım'ın Türkiye'de neler yaptığını gördük. Aslında kim olduğu önemli değil. Onlar makam mevki peşinde değiller. Aralarından herhangi biri de olabilirdi" derken Fatma Ünal ise "Binali Yıldırım inşallah İzmir'e faydalı olur. Güzel icraatlar yaptı, inşallah İzmir de nasibini alır" yorumunda bulundu. 
Editör: TE Bilişim