İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimin ardından Diyanet tarafından tüm camilere gönderilen yazı ile birlikte tüm camilerden birlik ve beraberlik çağrısı anlamına gelen Selalar okundu. Okunan seladan rahatsız olan bazı vatandaşlar Narlıdere Yalvaç Camii müezzini olan Mehmet Kuzgun’u darp etti. Cami Müezzinini dövmekle yetinmeyen saldırganlar dış mekan camlarını da kırarak camiye hasar verdi. Saniye saniye güvenlik kameralarına yansıyan bu saldırının görüntüleri sosyal medyada da tepki çekerken, saldırıya uğrayan 29 yıllık müezzin Mehmet Kuzgun’un mesai arkadaşı olan Camii imamı Nusret Cengiz de, o saldırı anlarını anlattı.

“İzmir’in Yunan işgali sırasında da sela okundu”
Sela uygulamasının şanlı tarihimizin en önemli uygulamalarından bir tanesi olduğunu söyleyen 29 yıllık imam olan Yalvaç Camii İmamı Nusret Cengiz, “İzmir’in Yunan işgaline uğraması sırasında, Yunan orduları işgal etmeye başladığında, bütün minarelerden selalarla millet uyandırılmış ve birlik beraberlik, direniş çağrısı yapılmıştır. Yine aynı zamanda Çanakkale savaşında tabyalarımızdan sela sesleri duyularak millet uyandırılmış ve kurtuluş savaşında büyük bir önem olarak ortaya çıkmıştır. Aynı şekilde milletimize ve devletimize hıyanet içerisinde bulunan hainlerin bu saldırısına karşı da Diyanet İşleri Başkanlığımız bu uygulamayı devreye sokmuştur. Bizlere gece yarısı gelen mesaj ile bizde bu emri yerine getirmeye çalıştık. Haliyle müezzin arkadaşımız saat 01.30 sıralarında selayı vermek üzere camiye geliyor. Selayı verdikten sonra bu alçakça duruma maruz kalıyor. Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede, 29 yıllık meslek hayatımda ilk defa karşılaştım böyle bir olayla. Bunun siyasi bir tarafı yoktur. Bu tamamen devlet millet meselesidir. Darbenin ne demek olduğunu bilmeyen gözü dönmüş eşkıyalar mı desem, alçaklar mı desem, vatan hainleri mi desem yani kelimelere sığdıramıyorum. Allah hidayet versin böyle kimselere. Biran önce bu kişilerin bulunup cezalarını çekmesini diliyorum. Buraya gelen gençlerin beyinlerinin yıkanmış sulanmış olduğunu tahmin ediyorum, yoksa böyle bir saldırıda bulunmazlardı. Allah bir daha bizlere böle günler göstermesin” dedi.

Müezzin aldığı darp neticesinde rapor aldı
Okuduğu sela sonrası saldırıya uğrayan Narlıdere Yalvaç Camii Müezzini Mehmet Kuzgun, aldığı darp sonrası rapor aldı. Müezzin Kuzgun’un mesai arkadaşı cami imamı Nusret Cengiz, arkadaşlarının rahatsız olduğunu ve bu sabah göreve gelemediğini söyledi. Cengiz, müezzin arkadaşlarının kameranın kör noktasında kalan avluda yere yatırılarak dövüldüğünü, hatta Arnavut kaldırım taşıyla vurulduğunu söyledi.
Editör: TE Bilişim