Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Karayolları ve Trafik Güvenliği Haftası kapsamında Basmane Meydanı'nda emniyet kemeri takmanın önemini anlatmak için sürücüleri similasyon aracına bindirerek uyarıda bulundu.

Trafikte emniyet kemeri takmayan sürücüleri durduran polis, sürücülere ceza kesmek yerine emniyet kemeri takmanın önemini anlattı. Ekipler daha sonra sürücüleri Basmane Meydanı'nda önceden hazırlanan emniyet kemeri similasyon aracına bindirerek emniyet kemeri takmanın önemini uygulamalı gösterdi. Similasyon aracına binen sürücüler aracın ters dönmesine rağmen emniyet kemeri takılı olması nedeniyle sürücü koltuğunda kaldı. Polis ekipleri, similasyon aracından inen sürücülere emniyet kemeri takmamanın doğuracağı olumsuzlukları hatırlatarak sürücüleri uyardı.

Emniyet kemeri takmayan sürücüler genelde kemer takma alışkınlıklarının olduğunu fakat yakın mesafelerde ihmal ettiklerini belirtti. Bir sürücü, "emniyet kemeri takmamanın nasıl birşey olduğunu anladıklarını, bundan sonra kesinlikle kemer takmadan yola çıkmayacaklarını" söyledi.  Uygulamanın hafta sonuna kadar şehrin çeşitli noktalarında devam edeceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim