Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
Geceye, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Hayat Boyu Öğrenme Bölümü Genel Koordinatörü Mustafa Kemal Biçer ve çok sayıda davetli katıldı. Fuar Açıkhava Tiyatrosunu dolduranlar, Bayraklı halk oyunları ekibinin sergilediği gösteriyi ilgiyle seyrederken, mehteran takımını coşkuyla alkışladı.

Gecede Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği konseri düzenlendi. Bayraklı Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibince Türkiye'nin değişik yörelerine ait oyunlar oynanırken kursiyerlerin yıl boyunca diktikleri giysiler mankenler tarafından sergilendi.

İzmir
İl Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Halk Eğitim Merkezlerinin önemli bir amaca hizmet ettiğini belirtirken, "bu merkezler eğitim düzeyleri ne olursa olsun insanların kişisel gelişimlerini geliştirmek, insanın hayatı boyunca ihtiyaç duyduğu bilgileri vermektedir" diye konuştu.

Hayat Boyu Öğrenme Bölümü Genel Koordinatörü Mustafa Kemal Biçer de, İzmir'in, Türkiye'de hayat boyu öğrenmeye katılma oranlarının en yüksek olduğu 2. il olduğunu vurguladı.

İzmir'in eğitim ve kültür alanında ilklere imza attığını ifade eden İzmir Valisi Cahit Kıraç da, "Bölgede başarının asıl sahibi İzmir halkıdır. İzmir'de görev yapmak bizim için büyük bir şans. Bunun bilincinde olarak İzmir'i batılı ülkelerin eğitim seviyesine çıkarmak için çalışacağız" dedi.



Editör: TE Bilişim