İzmir’de karısını bıçaklayarak öldüren 58 yaşındaki adam tutuklandı İzmir’de karısını bıçaklayarak öldüren 58 yaşındaki adam tutuklandı
İzmir’in Bornova ilçesinde, sosyal medya üzerinde tanışıp silah almak için buluştuğu Engin Yılmaz’ı öldürüp, bir gün sonra da Buca ilçesinde girdiği kuyumcuda Belkiya Sertoğlu’nu komalık edene kadar çekiçle başına vuran zanlı S.D., polis ekiplerince yakalandı.

Geçtiğimiz 9 Haziran, Bornova Çamdibi Semti 5627/3 Sokak’taki boş arazide yerde hareketsiz yatan bir erkeği gören çevredekiler durumu 155 Polis İmdat Hattı’na bildirdi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, yerde yatan şahsın tabancayla başından vurularak öldürdüğünü tespit etti. Yapılan araştırmada ölen kişinin torna atölyesinde çalışan Engin Yılmaz olduğu belirlendi. Cinayet Büro Amiriliği ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlatıp cinayet zanlısı yada zanlılarını bulmak için çalışma başlattı.

Cinayetten bir gün sonran, Buca Ufuk Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki Belkiya Sertoğlu’na ait kuyumcuya gelen başı şapkalı biri dehşet saçtı. Soyguncu, kuyumcuya girer girmez, yanında getirdiği poşetteki çekiçle iş yeri sahibi Belkiya Sertoğlu’na saldırdı. Acımadan çekiçle kuyumcunun başına defalarca vuran soyguncu, Belkiya Sertoğlu bayılıp yerde kalınca, kuyumcudan bir şey alamadan kaçtı. Bu anlar ise saniye saniye kameralara yansıdı. Çevredeki esnafların yardıma gelmesi ile kuyumcu Sertoğlu, hastaneye kaldırılırken, hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Olayla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler araştırma başlattı.

POLİS TİTİZ ÇALIŞMA İLE AYDINLATTI
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amiriliği ekipleri, Bornova’da gerçekleşen ilk olaydaki cinayet ile ilgili yaptığı araştırmada, öldürülen Engin Yılmaz’ın sosyal paylaşım sitesinde en son silah satmak için bir kişi ile görüşme yaptığını belirledi. Polis ekipleri, Engin Yılmaz’ın sosyal paylaşım sitesinde anlaştığı kişi ile Çamdibi’nde buluşup, cinayetin olduğu yere gittiğini tespit etti.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, detaylı araştırmasında Engin Yılmaz ile buluşan kişinin daha önce emniyette dolandırıcılık suçundan kaydı bulunan 38 yaşındaki S.D. olduğunu belirledi. Öte yandan S.D.’nin aynı zamanda Buca’da kuyumcu Belkiya Sertoğlu’na çekiçle saldıran kişi olduğu belirlendi. S.D.’nin, soymak istediği kuyumcuda parmak izi de bulundu. Polis ekipleri, yaptığı operasyonla S.D.’yi gözaltına aldı.

SİLAH SES ÇIKARI DİYE KULLANMAMIŞ
İddiaya göre, S.D.’nin kuyumcu soymak için silah satın almak istediği ancak parası olmadığı için sosyal paylaşım sitesinden silah almak için anlaştığı Engin Yılmaz’ı öldürdüğü belirlendi. S.D.’nin kuyumcuda silah yerine çekiç kullanmasının ise kuyumcunun polis karakolunun yakınında olduğu, ses çıkmaması için çekiç kullandığı ileri sürüldü. Emniyetteki işlemleri devam eden zanlı S.D.’nin işlemlerinin bitmesinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.
Editör: TE Bilişim