İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi
Yurt genelinde başlatılan ve çeşitli zehirlenme iddialarına yol açtığı öne sürülen Okul Sütü Akıl Küpü projesinin İzmir'deki Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu'nda dağıtım etabı hastanede son buldu. Okulda sütlerini içen ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf aralığında bulunan 23 çocuk mide bulantısı, istifra ve karın ağrısı şikayeti ile Okul Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Koşar ve öğretmenler tarafından taksi ve ambulanslarla Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste tedavilerine devam edilen çocukların hastane yetkilileri tarafından yapılan açıklamada net bir tanı konulmadığı belirtilirken, durumu öğrenen aileler hastaneye akın etti.

3. sınıf öğrencisi İrem Özkan'ın annesi Sevgi Öztürk de haberi aldıktan sonra panik olduğunu dile getirerek; "Eşimi aramış öğretmen, ben de yoldaydım. Biraz kusmuş sonra doktorlar müdahale etmiş. İçeride serum takılan çocuklar var. Eşime okulda sütten zehirlendi diye söylemişler. Çocuğum süt içmeyi seviyor. Haberi duyduğum zaman panik oldum. Allah'tan kızımın önemli bir durumu yok. Ama içeride serum takılan çocuklar var" dedi.

Süt içtikten sonra kendisini hastanede bulan minik İrem Öztürk de yaşadıklarını anlattı. 2. sınıf öğrencisi Sudenaz Kılınç'ın annesi Hamide Kılınç da okulda süt içimine ilişkin hazırlanan formu doldurduğunu ancak çıkan haberler yüzünden iptal etmek için okula gelmek istediğini fakat hastaneye geldiğini belirtti. Kılınç, saat 11.00'de okul yönetimi tarafından arandığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuğumun rahatsızlandığını belirttiler. İçeride çocuklara serum takılı. Durumları biraz daha iyi. Aşırı mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi şikayeti ile hastaneye getirildiler.

Sütü içiyor ama çok sevmiyordu. Ama ender içtiği zamanlarda bile bir alerjik durum yaşanmıyordu. Ben formu imzaladım. Ama çıkan haberler üzerine iptal etmek için okula gitmek istedim ama haber gelince hastaneye geldim.Bundan sonra kesinlikle okulda süt içirmeyeceğim."

SÜTLER TOPLATILMALI UYGULAMA YENİDEN BAŞLATILMALI

Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu'nda yaşanan duruma ilişkin açıklamada bulunan Eğitim Sen 5 Nolu Şube Başkanı Özcan Çetin, uygulamayı doğru bulduklarını ancak sağlıksız şekilde yürütüldüğünü ifade ederek; "Biz yıllardan beri öğrencilerimize süt ve okullara ödenek isteyen bir sendikaydık. Bu uygulamayı doğru buluyorduk. Yaklaşık 7 yıldır İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından aynı amaca yönelik bir takım faaliyetler yapıyor. Birkaç okula gittim ve okullarda sütlerin 10 gündür depolarda
tutulduğunu gördüm. Bu da çok özensiz bir faaliyetin yürütüldüğünü gösteriyor. Derhal piyasada bu sütlerin toplatılması gerektiğini ve Sağlık Bakanlığı yetkililerinin bir araya gelerek düzenlemenin yeniden şekil alması gerektiğini talep ediyoruz" dedi.

Çetin, ayrıca, durumun psikolojik olmadığını da anlatarak şöyle konuştu: "Psikolojik bir durum diyorlar ama bu okulumuz merkezi bir yerde yer alıyor ve ilk kez süt içmiyorlar. Orada belli düzeyde olan öğrenciler süt içiyor. Demekki ilk kez süt içiminden değil sağlıksız bir üretimin söz konusu olduğunu göstermektedir."

Editör: TE Bilişim