İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
İzmir Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Amirliği ekipleri, son zamanlarda çok sayıda araç hırsızlığı ihbarı gelmesi üzerine çalışma başlattı. Altı ay süren teknik ve fiziki takibin ardından liderliğini 43 yaşındaki M.Ü.'nün yaptığı çok sayıda çeşitli suçlardan sabıkalı bulunan çete elemanlarına eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, çete lideri M.Ü ile birlikte M.Ç., A.A., T.K., M.Ç., C.K., H.Ç., O.T., Y.Ö., E.T.L., G.Ö., B.T.K., İ.O., M.Ç. isimli 14 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda plaka, ruhsat, tip etiketi, araçların motor ve şase numaralarını değiştirmekte kullanılan numaratörler, sivil el telsizleri, otoları çalmakta kullanılan immoblazer seti ve çok sayıda kontak anahtarı ele geçirildi. Operasyonda ayrıca 14 araca el konuldu. Zanlıların çalıntı araçları psikolojik rahatsızlığı bulunan 35 yaşındaki B.K.'nın üzerine yaparak Aydın'ın Bozdoğan ve Nazilli ilçelerinde bulunan kendilerine ait oto tamirhanelerinde 'change'
yaparak motor ve şase numarasını değiştirdikleri hasarlı gibi gösterip piyasaya sürdükleri belirlendi. B.K.nın gözaltında sürekli aynı hareketleri tekrar etmesi üzerine psikolojik tedavi için hastaneye sevk edildiği öğrenildi.

Polis, teknik takip sırasında şebeke elemanlarının kendi arasında yaptığı şifreli konuşmaları deşifre etti. Buna göre zanlılar aralarında yaptıkları telefon konuşmalarında motor şase numarasını değiştirdikleri araçlardan 'gömleğini işlemiş' diye bahsediyor. Çalıntı araçlara takılacak olan sahte plakalardan 'teneke' diye bahseden zanlılar, çalıntı araçlara takılacak ruhsata ise 'takım elbise' diyor. Sahte ruhsat ve plaka olmadığı durumlarda ise 'başka kıyafetimiz yok' diyen zanlılar, çalıntı araçlara ise 'dinamo' diyor. Polis veya jandarmanın operasyon yapması üzerine ise zanlılar kendi aralarında 'komşular ziyarete geldi' diye konuşuyor. Zanlıların çaldığı 14 oto sahiplerine teslim edildi.


Editör: TE Bilişim