İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
Operasyon kapsamında Manisa, Balıkesir ve Antalya'da 21 kişi gözaltına alındı. Ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, çetenin polisten kaçmak için emniyet telsiz kanalını dinleyebilen ve müdahale edebilme özelliği bulunan bir telsiz ele geçirildi. Gözaltına alınanlardan 4 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 17 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İzmir
Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, son zamanlarda meydana gelen evlerin kapı kilit göbeğini kırarak hırsızlık yapıldığı şikayetleri üzerine çalışma başlattı. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri önce suç analizi ve suç haritası çıkartarak olayların meydana geldiği bölgelerdeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi.

Hırsızlık olaylarının kiralık araçlar ile gerçekleştiğini tespit eden ekipler, olayların meydana geldiği apartmanlarda görev yapan kapıcı, güvenlik görevlisi, ticari taksi şoförleriyle irtibata geçerek bilgi topladı. Dört ay süren fiziki ve teknik takibin ardından 45 evde hırsızlık olayını gerçekleştirdiği tespit edilen liderliğini C.K.’nın (30) yaptığı çeteye İzmir merkezli eş zamanlı olarak Manisa, Balıkesir ve Antalya'da 55 adrese operasyon düzenlendi. 140 polisin katıldığı operasyonda, çete lideri C.K. ile birlikte E.K., G.Y., Ö.Y., Y.Ç., A.T., B.İ., M.Ş., M.S., H.K., S.A., F.A., H.N., A.A., M.Ç., R.S., M.B., N.B., İ.U. isimli şahıslar gözaltına alındı. Ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda emniyet telsiz kanalını dinleyebilen ve müdahale edebilme özelliği bulunan bir telsiz, 4 çalıntı tabanca, ruhsatsız 3 av tüfeği, 2 kilo esrar maddesi, çok sayıda bilgisayar, LCD televizyon, oto teypleri ile ikametlerin kapı göbeklerini kırmak için kullanılan aletler ele geçirildi.

POLİS TELSİZİ KULLANIYORLARDI

İzmir Emniyeti Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri 4 ay süren fiziki ve teknik takibi sırasında örgüt üyelerinin evlerin kapı kilit göbeğini kırmak suretiyle meydana gelen hırsızlık olaylarını kiralık araç ile gerçekleştirdiklerini tespit etti. Ayrıca ekiplerin yaptığı araştırmada, örgüt üyelerinin bu araçlar ile kaçarken yolda polisten kurtulmak için emniyet telsiz kanalını dinleyebilen ve müdahale edebilme özelliği bulunan bir telsiz kullandıkları ve bu yöntemle asayiş ekiplerinin yakalama faaliyetlerinde hırsızlık olayını gerçekleştirdikten sonra kaçtıkları belirlendi. Örgüt üyelerinin hırsızlık eylemleri sonrasında elde ettikleri ziynet eşyalarının yine örgüt üyesi G.Y.’nın Karabağlar ilçesinde bulunan kuyumcu dükkanında H.K.’nın kuryeliğinde paraya çevirdikleri tespit edildi.

SAHTE KİMLİKLE AMELİYAT

Organize suç örgütüne yönelik operasyonda, çete lideri olduğu tespit edilen C.K.'nın bir rahatsızlığı sonucu çok sayıda sabıkası olmasından dolayı örgüt üyelerinden M.Ş.’nin kimlik bilgilerini kullanarak özel bir hastanede SGK kaydı altında ameliyat olduğu ve 10 gün rapor alarak kurumu zarara uğrattığı saptandı. Eylemlerine devam eden örgüt üyesi M.Ş.’nin yakalanması halinde de C.K.’nın kimlik bilgilerini kullanması nedeniyle adli mercileri yanılttığı belirlendi. Ayrıca, çok sayıda sabıkası bulunan çete lideri C.K.’nın evinde yapılan aramalarda hakkında açılan dava dosyalarını bir kağıtta not ederek sakladığı ortaya çıktı.

Gözaltına alınan 21 şüpheliden 4 kişi ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 17 şüpheli “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, örgüt faaliyetleri içerisinde hırsızlık yapmak ve yaptırmak, uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak, ayrıca telsi kanununa muhalefet, nitelikli dolandırıcılık” suçlarından adliyeye sevk edildi.





Editör: TE Bilişim