Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
Yerli ve yabancı uzmanların katılımıyla, İzmirliler için nasıl daha erişilebilir, güvenli ve yaşanabilir bir kent oluşturulacağı masaya yatırılacak. 
WRI (Dünya Kaynakları Enstitüsü) uzmanları, 2015 yılında kentlerin erişilebilirliğini ve güvenliğini iyileştirmek için tasarım ve planlama ilkelerinin yer aldığı bir kılavuz hazırladı. Tasarımla Güvenli Kentler adı verilen bu kılavuz, tüm dünyada yerel yönetim temsilcileri ve şehir plancılarına yol gösterici bir kaynak işlevi görüyor. Kılavuzda paylaşılan ilkelerin hayata geçmesi amacıyla Londra merkezli FIA Foundation desteğiyle dünya çapında Guadalajara (Meksika), Sao Paolo (Brezilya) ve İzmir olmak üzere üç kent belirlendi.

KAPSAMLI PROGRAM


YUVARLAK MASA TOPLANTISI
Programın ikinci bölümünde, Belediye Başkanlarıyla Yuvarlak Masa Toplantısına geçilecek. WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler Direktörü Arzu Tekir’in yönetiminde yapılacak yuvarlak masa toplantısı, İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayacak. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Buca Belediye Başkanı Levent Priştina ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de katılımını teyit eden ilçe belediye başkanları arasında yer alıyor. Akabinde, seminer katılımcılarının da yer alacağı 20 kişilik bir teknik ekip ile Kemeraltı bölgesinde saha çalışması gerçekleştirilecek. Bu saha çalışmasında yapılan gözlemler, ertesi gün yapılacak çalıştay ile tekrar masaya yatırılacak ve Kemeraltı’nın güvenli ve erişilebilir tasarım stratejisi ve ilkesini belirlemede kullanılacak.

Editör: TE Bilişim