Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
6. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı (IF Wedding Fashion İzmir) kapsamında bu yıl 3.'sü gerçekleştirilecek Gelinlik Tasarım Yarışması'nda elemeler gerçekleştirildi. 25 tasarımcının 25 tasarımı arasında birinciyi belirlemek için bir araya gelen jüri birinciyi fuarın açılışında ilan edecek. Jüride yer alan Şah Pehlevi ve ailesinin yanı sıra Danimarka Kraliyet Ailesi ile dünya sosyetesinin en gözde modacılarından biri olan ve her mesleğin zirvesindekilerin adlarının yer aldığı "Who is Who" kitabında
2000'lerin "En iyi modacısı" olarak gösterilen Karim Fizi, gelinlik sektörü hakkında değerlendirmelerde bulundu.
İzmir'in son 3 yılda büyük bir aşama kaydettiğini ifade eden Fizi, şöyle konuştu: "Ben dünyanın her yerini dolaşıyor ve tekstil konusunu yakından takip ediyorum. İzmir gelinlik konusunda 3 yıldır çok parlak bir gelişme gösterdi. Yalnız özgün olma konusunda birtakım çalışmalar yapılmalı. İzmir'de bir gelinlik dükkanına girdiniz mi hepsini dolaşmış gibi oluyorsunuz."
Bu gelişmeye rağmen bazı eksikler bulunduğunu kaydeden Fizi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gelinlik sektöründe yapılacak atılım, üretim, istihdam ve ihracat anlamında çok büyük potansiyeli harekete geçirir. İzmir'de gelinlikçiler, birbirinden kopyadan vazgeçsinler, orijinal işlere yönelsinler."
Fizi, ayrıca, bu konuda hazırladığı ve detaylarını açıklayamayacağı bir projeyi kabinenin üretimle ilgili bakanlığına sunduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Çin artık kendine yetmiyor. Bu konuda İzmir avantajını kullanmalı. Avrupa, İzmir'i çok iyi tanıyor. İzmir, çeşitlilik sağlamalı, tüm Avrupa'da temsilci büroları açılmalı. Gençlerin değerlendirilmesini tavsiye ediyorum. Pratik çalışan insanlar gençleri kullanmaktan çekiniyor. Onlara destek olsunlar. Projem kabul edildiği takdirde, gelinlik
sektöründe üretim, istihdam ve ihracat çok büyük sıçrama yapabilir. Proje ile ilgili teklifimi yaptım. Sonuç bekliyorum."
Editör: TE Bilişim