Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu
EXPO 2020 sürecinde EGİAD'ın çok büyük katkılar sağlayabileceği inancında olduğunu belirten Özgener, bir fikri olan her kişi ve kuruluştan gelecek görüş ve önerilere açık olduklarını ve bunları memnuniyetle değerlendireceklerini söyledi. Özgener, süreci sürekli bilgi paylaşımı içinde ve danışarak yönetmek istediklerinin altını çizerek “İzmir adaylık yarışında ipi göğüsleyecekse bunu dayanışma içinde, diyalogla, uzlaşma ile başaracaktır.En önem verdiğimiz konu, kentin EXPO olgusunu sahiplenmesi, özümsemesi ve başarıya inanmasıdır.Sonuç ne olursa olsun İzmir kendini dünyaya en iyi şekilde tanıtmış olacaktır” dedi. EXPO Yürütme Kurulu Başkanı Mahmut Özgener EXPO öncesi kadar EXPO sonrasını da bu süreçte birlikte düşünüp planlamanın gerekli olduğunu belirterek “İzmir'in gerçek anlamda bir sıçrama yapması için EXPO önemli bir fırsat olacaktır” diye konuştu.
EXPO Yönlendirme Kurulu üyesi EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Temel Aycan Şen de toplantıda, EXPO 2015 adaylığı sırasında ve İzmir'in 2020 adaylık başvurusu sonrasında EGİAD'ın yürüttüğü aktif EXPO çalışmaları konusunda Yürütme Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'e bilgiler sundu. Şen “Adaylık sürecinin başlamasından bugüne EGİAD olarak birçok çalışma gerçekleştirilmiştir. Bundan sonra da Yürütme Kurulu'nun bizlere vereceği her türlü göreve hazırız. 520 üyemizin her biri birer EXPO gönüllüsüdür.” dedi. EGİAD Başkanı, Nisan ayında Brüksel'de yapılacak Avrupa İş Zirvesi'nde ve Hannover Fuarı'nda açmayı planladıkları EGİAD Stand'ında Yürütme Kurulu'nca belirlenecek esaslar çerçevesinde İzmir'in EXPO 2020 adaylığı ile ilgili tanıtım yapacaklarını belirtti.
EGİAD Başkanı Temel Aycan Şen, “Üyelerimizin katılımı ile Yönetim Kurulu üyemiz Gamze Yayman'ın başkanlığında EGİAD bünyesinde oluşturduğumuz EXPO 2020 Komitesi yeni katılımlarla genişlemektedir. Önümüzdeki günlerde yapacağımız geniş katılımlı EXPO Komite Toplantısında bir beyin fırtınası oturumu düzenleyerek EXPO ile ilgili yaratıcı fikirleri toplayacak ve bir dosya halinde Yürütme Kurulu'na sunacağız.” dedi.

Editör: TE Bilişim