Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
7 Proje ile İzmir Bölge Finallerinde çalışmaları sergilenen öğrenciler 2 gün boyunca Jüri önünde ter döktü. Ankara’da 5-9 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleşecek TÜBİTAK Türkiye Finalleri’nde 2 Fizik, 1 Biyoloji ve 1 de Tarih kategorisinden toplam 4 proje ile bölgemizi temsil etmeye hak kazandı.

İşte İzmir Özel Fatih Koleji öğrencilerinin ipi göğüsleyen projeleri ve dereceleri:

Fizik dalında TÜBİTAK İzmir Bölge Birincisi Yaren Sever, “Karbonnanotüp Katkılı Organik Güneş Hücrelerinin Üretimi ve Karakterizasyonu” adlı projesi, yine Fizik Dalında TÜBİTAK İzmir Bölge Birincisi Büşra Yıldırım - Koray Şekerin, “Altın Telde Direnç ve İletkenliğin Kuantize Özelliğinin Görüntülenmesi” adlı projesi. Biyoloji dalında TÜBİTAK İzmir Bölge Birincisi Serra Doğanata, “Antibakteriyel Tekstillere Yeni Bir Yaklaşım: Amoksisilin Bağlı Poliakrilonitril Kumaş” adlı proje ile, Tarih dalında TÜBİTAK İzmir Bölge Birincisi Utku Ege Yıldırım - Elif Nur Kurt, “Anadolu’da Ekmeğin Tarihi ve Ekmek İsrafının Önlenmesinin Toplumsal Önemi” adlı projeleriyle başarıya ulaştılar. Öğrenciler ödüllerini İzmir Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende aldılar.

İzmir Özel Fatih Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Doğanata, Liseler Müdürü Ayşegül Sabuncu, Müdür Yardımcıları, İzmir Özel Fatih Koleji Proje Koordinatörü Ümit Karademir ile proje öğretmenleri ve proje öğrencileri de törene katılarak başarılı öğrencilerin sevinçlerini paylaştılar.

Editör: TE Bilişim